w07-114601F2B26EB75E304DA19852B5B776F769C9

«Είμαστε σε μία δύσκολη στιγμή παγκοσμίως, άρα και στην Ελλάδα. Έχουμε ένα μεγάλο πληθωρισμό που μας βλάπτει όλους και που κάνει τους καταναλωτές περισσότερο διστακτικούς. Με σύνεση, πρόγραμμα και σωστή διακυβέρνηση θα περάσουμε και αυτόν τον κάβο, όπως περάσαμε και τον προηγούμενο».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση που διοργάνωσε προχθές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την οικονομία ενώ τόνισε ότι: «τα μέτρα που πήρε η ελληνική Κυβέρνηση στην πανδημία, σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, ήταν πρωτοφανή, στοχευμένα και αποτελεσματικά. Αυτές είναι οι ακριβείς φράσεις της εκθέσεως του ΔΝΤ. Όποιος λέει στα σοβαρά ότι δεν στηρίχθηκε εν μέσω πανδημίας από αυτή την Κυβέρνηση, κάτι δεν έχει καταλάβει καλά».

Για το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ο υπουργός σημείωσε ότι: «η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με οριζόντιο τρόπο δεν γίνεται. Με τον εισοδηματικό τρόπο που το θεσπίσαμε, δηλαδή την επιδότηση ως 30.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, γίνεται. Ήδη τώρα εφαρμόζεται. Με την επιστροφή δηλαδή 20 – 22 λεπτών το λίτρο σε αυτούς, οι οποίοι έχουν ως 30.000 ευρώ εισόδημα».

Ο ίδιος σημειωσε: «Δεν θυμάμαι κανείς να μείωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Θυμάμαι μόνο τον κ. Τσίπρα που τον αύξησε. Όταν είσαι αντιπολίτευση ζητάς να μειωθεί, όταν είσαι κυβέρνηση δεν το μειώνεις. Για ποιο λόγο; Γιατί είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού. Το κράτος είναι σαν ένα κατάστημα. Έχει έσοδα και έξοδα. Αν διαρκώς αυξάνεις τα έξοδα και διαρκώς μειώνεις τα έσοδα, τι θα γίνει το κατάστημα; Θα φαλιρίσει».

Επίσης πρόσθεσε: «Εάν οι προτάσεις της Αντιπολίτευσης είναι “δώστε όσο μπορείτε περισσότερα” και “κόψτε όσο μπορείτε περισσότερα”, ωραία, πάμε όλοι μαζί να ξαναχρεοκοπήσουμε, να ξανακάνουμε μνημόνια, να ξανασυζητάμε αν θα πάμε στη δραχμή, να ξαναέχουμε δημοψηφίσματα και χορούς του Ζαλόγγου στο Σύνταγμα… Τι λέμε εμείς ως Κυβέρνηση; Θα στηρίζουμε όσο διαρκεί αυτή η κρίση και όσο αντέχει η τσέπη μας αλλά δεν θα πάμε πέρα από αυτήν γιατί δεν ρισκάρουμε να βάλουμε την Ελλάδα ξανά στο στόχαστρο των αγορών. Τώρα πια έχουμε πείρα τι θα πει να είσαι στο στόχαστρό τους. Όλοι γνωρίζουμε ότι νταούλια και ζουρνάδες δεν υπάρχουν και αν οι αγορές θέλουν να σε χορέψουν, σε χορεύουν πολύ ωραία στο ταψί».

Για την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα ο υπουργός τόνισε: «Επιδοτούμε το ρεύμα αναλογικά περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη και από εχθές αυξάνουμε και επιπλέον την επιδότηση στο φυσικό αέριο. Προφανώς μας βλάπτει που αυξάνεται το ρεύμα αλλά η αγορά μας και η επιβίωσή μας δεν θα κριθεί μόνο από αυτό».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.