μετανάστες 2

Ευρωπαϊκή λύση για το προσφυγικό ζήτησε από τις Βρυξέλλες, μετέχοντας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων»  ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κατά την παρέμβασή του στη  συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού  Κόμματος (EPP).

Ο Κώστας Αγοραστός μετέφερε μήνυμα αγωνίας και ζήτησε στήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό  Ταμείο και  παρέθεσε στοιχεία που σοκάρουν: περισσότερα από 5 εκατομμύρια Έλληνες είναι οικονομικά ανενεργοί,  οι άνεργοι ξεπερνούν τους 850.000 ενώ  ο ενεργά οικονομικός πληθυσμός, μόλις που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια. “Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση ομηρίας, με τα  θαλάσσια σύνορα να είναι  ανοιχτά και τα σύνορα προς Ευρώπη να είναι κλειστά. Η Ελλάδα σηκώνει το βάρος ενός μεγάλου ευρωπαϊκού προβλήματος και η λύση  πρέπει να δοθεί  από την Ευρώπη, με τη στήριξη όχι μόνο των προσφύγων και των μεταναστών αλλά και των Ελλήνων πολιτών».

Καλά τα λέει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, καιρός, όμως, είναι ν΄ ανοίξει κι η Ευρώπη τ΄αυτιά της. Και με την κατάσταση, που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε Συρία –  Τουρκία – Κουρδιστάν, το πρόβλημα, ολοένα και θα εντείνεται. Άντε, γιατί ο ευρωπαϊκός στρουθοκαμηλισμός βλάφτει…

Α.ΣΤ.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.