trakter2

Σημείο αναφοράς θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά ο κόμβος της Νίκαιας στη Θεσσαλία.

Στον κόμβο της Νίκαιας έχουν σήμερα Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 «ραντεβού» αγρότες και κτηνοτρόφοι των νομών της Θεσσαλίας, οι οποίοι με αποφάσεις των αγροτικών συλλόγων τους, που συντονίζουν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, προχωρούν στο στήσιμο μπλόκων.

Μετά την ολοκλήρωση και των τελευταίων συσκέψεων όλα φαίνονται πως είναι έτοιμα και εκατοντάδες τρακτέρ θα ανάψουν τις μηχανές τους με κατεύθυνση οδικούς κόμβους.

Το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί σε κάθε αγροτική κινητοποίηση, το κεντρικό σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο, όπου εκεί παίρνονται οι αποφάσεις για την συνέχιση, για τις μορφές των κινητοποιήσεων αλλά και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του χρόνου, πραγματοποιήθηκαν δεκάδες συσκέψεις σε χωριά, παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα της ΔΕΗ, σε Περιφέρειες, στον ΕΛΓΑ αλλά και συλλαλητήρια με τρακτέρ.

Οι αγρότες ζητούν ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Επίσης, ζητούν κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Συμπαράσταση από ΕΘΕΑΣ και ΣΕΚ

Την συμπαράστασή της στον αγώνα των Αγροτικών Συλλόγων της χώρας εκφράζει η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), καλώντας τα μέλη της να στηρίξουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών.

«Η  σημερινή οικονομική κρίση, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τις απανωτές ζημίες από τις θεομηνίες, οδηγούν στην εξόντωση την  αγροτική τάξη. Συμπαρατασσόμενοι  στον διεκδικητικό αγώνα που ξεκίνησε, καλούμε την κυβέρνηση να  προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και στην χάραξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών  έτσι ώστε σε συνεργασία με τους εκπροσώπους  του οργανωμένου  αγροτικού κινήματος, να σχεδιαστούν λύσεις  που θα οχυρώνουν την επιβίωση της αγροτικής τάξης», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα, τονίζοντας ότι η ΕΘΕΑΣ στα πρώτα της βήματα, για την ανασύνταξη του συνεταιριστικού κινήματος, θέτει στην διάθεση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος κάθε στήριξη και συμπαρατάσσεται στον διεκδικητικό αγώνα,  για την ικανοποίηση των δίκαιων και ρεαλιστικών αιτημάτων.

Την συμπαράστασή του εκφράζει και ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), καλώντας τα μέλη του σε όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας ένα βιώσιμο μέλλον και προοπτική για την γεωργία και την κτηνοτροφία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.