44

Στη Γερμανία τις ημέρες αυτές κλείνει ο τελευταίος ΧΥΤΑ στη χώρα. Στην Αττική δίνουμε παράταση στον ήδη κορεσμένο ΧΥΤΑ της Φυλής.

Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που το λεκανοπέδιο της Αττικής, δηλαδή η μισή Ελλάδα. Το είπε απερίφραστα ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης στη Βουλή: Είμαστε στο σημείο μηδέν.

Και τι κάνουμε τώρα; Ξεκινά, όπως είπε, μια τιτάνια προσπάθεια με τους 66 δήμους της Αττικής, για ν΄ αντιμετωπιστεί η κατάσταση, κυρίως με το να αυξηθεί η ανακύκλωση, που τώρα δεν ξεπερνά το 10%.

Ακόμα στοχεύει στη δημιουργία Πράσινων Σημείων σε όλους τους Δήμους, δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης με πολλά καθαρά ρεύματα (γυαλί, πλαστικό, χαρτί, μέταλλα, κλπ), δημιουργία δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων (καφέ κάδος). Θα ακολουθήσει η δημιουργία μικρών Περιφερειακών Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ).

Καλά και άγια τα σχέδια και οι προγραμματισμοί, όλα αυτά όμως πρέπει να γίνουν γρήγορα, πριν τα απορρίμματα γιγαντωθούν και μας πνίξουν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.