w26-121008w1520541420180527

Σε θετικό έδαφος, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, κινήθηκε η ελληνική οινοπαραγωγή για το 2021 σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δημοσιεύει ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Για το περασμένο έτος, η ελληνική οινοπαραγωγή αυξήθηκε κατά 8,13%, παρότι η πρώτη εκτίμηση που είχε σταλεί στην Επιτροπή τον περασμένο Σεπτέμβριο, προέβλεπε παραγωγή της τάξης των 1.710.400 χιλιόλιτρων (πτώση της τάξης του 25,09%).

Σύμφωνα με την οριστική καταγραφή της οινοπαραγωγής, που βασίζεται στις Δηλώσεις Παραγωγής και Συγκομιδής, η παραγωγή κρασιού στη χώρα μας ανήλθε στα 2.468.945 χιλιόλιτρα.

Η περισσότερη ποσότητα αφορά τους οίνους χωρίς Γεωγραφική Ένδειξη και φτάνει τα 1.627.959 χιλιόλιτρα ή το 65,93% της συνολικής παραγωγής, ακολουθούν οι οίνοι ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) με 415.886 χιλιόλιτρα ή 16,84% της παραγωγής και οι Ποικιλιακοί οίνοι με 222.149 χιλιόλιτρα ή 8,9% της συνολικής παραγωγής.

Τέλος, σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ «ο αριθμός των οινοποιείων (κυρίως μικρών) που πλέον εντάσσεται στην υποχρέωση υποβολής Δηλώσεων Παραγωγής συνεχώς αυξάνει, ως αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης τους από τις κατά τόπου ΔΑΟΚ, με αποτέλεσμα την ρεαλιστικότερη απεικόνιση των μεγεθών της ελληνικής οινοπαραγωγής».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.