ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι είδαν με απογοήτευση και αγανάκτηση να έχει γίνει «καπνός» το 10% του ποσού που έπρεπε να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους, καθώς η πληρωμή προκαταβολής της Βασικής Ενίσχυσης για το 2021 είναι συνολικά μειωμένη κατά 63 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2020!

Οι δικαιολογίες του Υπουργού, ότι αυτό δήθεν αφορά σε φακέλους που ακόμα εξετάζονται λόγω αλλαγών στα στοιχεία ΑΤΑΚ ή εκκρεμοτήτων στην εκκαθάριση φόρου εισοδήματος, είναι εντελώς αβάσιμες, αφού οι μειώσεις έπληξαν αγρότες που δεν έχουν κάνει καμία αλλαγή στα στοιχεία που δήλωσαν πέρυσι!  

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όχι μόνο δεν στηρίζει τους αγρότες μέσα στην πανδημία για να αντιμετωπίσουν τις πρωτοφανείς αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, στα λιπάσματα, στα αγροεφόδια, στις ζωοτροφές, στο αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο, όχι μόνο ευθύνεται για τις εκκρεμότητες στα Σχέδια Βελτίωσης για χρήση ΑΠΕ (Δράση 4.1.3.) που δεν προχωρούν λόγω κορεσμένου δικτύου και οι 13 δικαιούχοι στη Βοιωτία περιμένουν σε λίστα αναμονής της ΔΕΗ!, όχι μόνο προκαλεί απώλειες ενισχύσεων έως και 100% για πολλές κατηγορίες κτηνοτρόφων με τη νέα ΚΥΑ Λιβανού περί κατανομής βοσκοτόπων, όχι μόνο αποκλείει τους παραγωγούς από τις λαϊκές αγορές με το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, αλλά φτάνει πλέον στο σημείο να περικόπτει και τις ελάχιστες παροχές που είναι απαραίτητες για τη συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας…

Χαρακτηριστικές της κυβερνητικής υποκρισίας και ανικανότητας είναι και οι κούφιες υποσχέσεις περί δήθεν «φακέλου» ενισχύσεων για την ακαρπία της ελιάς, τον οποίο όμως ο κ. Λιβανός ποτέ δεν κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Ένωση!  

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να σταματήσει επιτέλους να υπονομεύει την πρωτογενή παραγωγή και να ενισχύσει άμεσα τους αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.