Γυναικα Αγροτισσα

Μία στάλα ουρανό, για τούτες εδώ τις όμορφες. Αγρότισσες λοιπόν 15 Οκτωβρίου, αυτές που δεν αγκομαχούν  κι ας κάνουν μία από τις πιο βαριές δουλειές, που υπάρχουν. Κτηνοτρόφοι που δεν σταματούν ποτέ, γιατί δεν έχουν τα ζώα γιορτές και σχόλες,  Ψαροπούλες, που είναι ηλιοκαμένο το πρόσωπό τους, νησιωτοπούλες.

Γιορτάζει η γυναίκα της Υπαίθρου, καταπώς τα όρισαν οι γραφές. Ξεχωριστά από τις άλλες γυναίκες. Ψυχές όμορφες, που φέρνουν παιδιά στον κόσμο και ντύνουν τα χωριά με τις φωνές τους.

Τούτες οι μικρές καθημερινές ηρωίδες γιορτάζουν σήμερα. Τούτες, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στις καθημερινές απολαύσεις. Γεννημένες, για να προσφέρουν. Γι΄αυτό κι οι αγρότες πρέπει να τις προσέχουν σαν τα μάτιά τους. Να τις τιμούν. Να τις προσέχουν. Να μην τους κακομιλούν. Γιατί είναι οι κολώνες των δικών τους σπιτιών, οι βάβες, οι μανάδες, οι γυναίκες, οι κόρες τους… Χρόνια πολλά αγρότισσες του κόσμου τούτου. Χρόνια πολλά.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.