2019-09-30_EEA_Epitr_Gynaikeias_Epix_Vouli_1 (1)

Την ώρα της κρίσης οι γυναίκες, που είχαν υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις πήγαν το «καράβι» των επιχειρήσεων – ακόμη και των αγροτικών- καλύτερα. Παρόλα αυτά οι Ελληνίδες μισθολογικά υπολείπονται των ανδρών, παρουσιάζουν υψηλότατα ποσοστά ανεργίας  κι αδυνατούν ν΄ ανταποκριθούν στους πολλαπλούς ρόλους. Μάλιστα, υπάρχουν “γυναικεία επαγγέλματα”, στα οποία η εισφοροδιαφυγή είναι δύσκολα ανιχνεύσιμη και ζει και βασιλεύει, δημιουργώντας μεγάλες στρεβλώσεις στην αγορά.

Της Άννας Στεργίου

Πολλά κι ενδιαφέροντα τα όσα ακούστηκαν,  κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής υπό την προεδρία της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία πρότεινε τη διοργάνωση κοινών δράσεων, με αφορμή την Ημέρα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στις 19 Νοεμβρίου.

O πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ε.Ε.Α), Γιάννης Χατζηθεοδοσίου χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Επιτροπής της Βουλής και σημείωσε πως δρομολογείται ειδική μελέτη για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Ζητήματα, που αφορούν στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα αλλά και στη μειωμένη απασχόληση των γυναικών ανέδειξαν η πρόεδρος της Επιτροπής και Γενική Γραμματέας του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών, Χριστίνα Φυτέα, και η Ελένη Τσικούρη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Αισθητικών Ελλάδας (Ο.Σ.Ε.Δ.Α.Ε.) και της Επιτροπής Αισθητικών του Ε.Ε.Α.

Προβλήματα, που αφορούν στην εκπαίδευση και την φύλαξη των παιδιών αναδείχτηκαν από τη Μίνα Καστανιά Γιαζιτζόγλου, Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και της Επιτροπής Βρεφονηπιακών Σταθμών του Ε.Ε.Α. ενώ επιχειρηματίες από τον χώρο της κομμωτικής, όπου η συντριπτική πλειοψηφία είναι γυναίκες, όπως η Χριστίνα-Ελευθερία Λάζου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κομμωτών του Ε.Ε.Α. κι η Θεανώ Βενέτη, Μέλος της Ομοσπονδίας Κομμωτών Ελλάδας, εξήγησαν  πως η φοροδιαφυγή στο χώρο της κομμωτικής ζει και βασιλεύει. Ανάλογα φαινόμενα συμβαίνουν και με τις επαγγελματίες, που ασχολούνται με τα νύχια και συχνά δεν είναι πιστοποιημένες , για τη δουλειά που κάνουν ή έχουν ελλιπή εκπαίδευση. Την ίδια στιγμή έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για αμφιβόλου ποιότητας υλικά, που κυκλοφορούν στον χώρο της ομορφιάς για τις γυναίκες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.