agrotes-1-2

Η παρέμβαση των προέδρου και αντιπροέδρου της ΔΕΕΠ Ηλείας Χρήστου Γαβρά και Μενέλαου Παπασωτηρίου – Τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν και να σταματήσουν το σημερινό οικονομικό χάος…

«Δώστε λύσεις βιώσιμες για τους ΤΟΕΒ πριν να είναι αργά…»

Την έκκληση αυτή κάνουν σε τέσσερις συναρμόδιους Υπουργούς και ειδικότερα σε Σταϊκούρα (Οικονομικών), Σκρέκα (Περιβάλλοντος- Ενέργειας) Γεωργαντά (Αγροτικής ανάπτυξης) και Τριαντόπουλο  (Υφυπουργό) τα μέλη της ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) Ηλείας μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου Χρήστου Γαβρά και του αντιπροέδρου Μενέλαου Παπασωτηρίου.

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων, με επιστολή τους, η οποία κοινοποιήθηκε και στο γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τα προβλήματα με τους οργανισμούς έχουν διογκωθεί σε βαθμό αξεπέραστο κυρίως δε, μετά την σκληρή στάση που κρατά η ΔΕΗ απέναντί τους.

ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ

Βιώνουμε καθημερινά ένα τεράστιο πρόβλημα ενώ από την άλλη πλευρά είναι πραγματικά θλιβερό συνάνθρωποί μας, που έχουν αναλάβει τις τύχες των Οργανισμών στην Ηλείας, να βρίσκονται μαζί με τους δικηγόρους στα δικαστήρια, προσπαθώντας, να… προλάβουν τα χειρότερα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης, αναφέρουν οι κ.κ. Γαβράς και Παπασωτηρίου, προσθέτοντας τα εξής:

«Τα χρήματα που οφείλονται στη ΔΕΗ είναι υπέρογκα και μέχρι τώρα η συναινετική λύση φαντάζει δύσκολη. Η κατάσταση είναι άκρως ανησυχητική και έχει επιδεινωθεί από διαδοχικά λάθη του παρελθόντος. Αυτά τα λάθη έρχονται σήμερα να τα πληρώσουν οι αγρότες μας που κυριολεκτικά είναι σε απόγνωση και οδηγούνται σε καταστροφή. Αυτό αναμφισβήτητα θα επιφέρει όχι μόνο οικονομική δυσπραγία αλλά και κοινωνική αναταραχή…»

Τα κορυφαία στελέχη της ΔΕΕΠ προχωρούν και σε συγκεκριμένες προτάσεις που μεταξύ άλλων έχουν να κάνουν και με τα εξής:

Να γίνει όπου σήμερα έχουν απενεργοποιηθεί τα δίκτυα επανασύνδεση ρεύματος. Να προχωρήσει επίσης γρήγορα διαδικασία για την ένταξη οφειλών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ σε ρύθμιση 120 δόσεων, να υπάρξει μείωση τόκων στις καταβολές και της εκκρεμείς υποχρεώσεις και ένταξη στο 80% επιδότησης όπως συμβαίνει και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.

Μόνο έτσι και εφόσον υπάρξει και το ανάλογο «νοικοκύρεμα» θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οι οργανισμού στις υποχρεώσεις τους. Είναι κάτι που η πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία να δουν τάχιστα και να δώσουν λύσεις που θα έχουν σχέση με την βιωσιμότητα του δικτύου και κατ’ επέκταση την ορθολογική αγροτική παραγωγή και την στήριξη της τοπικής μας οικονομίας…

 

 

Με πληροφορίες από ilialive.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.