Πακέτα με ζάχαρη στην πλατεία Αριστοτέλους για να τα μοιράσουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Αριστοτέλους, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης,  ενημερώνοντάς τον κόσμο για τα προβλήματα του κλάδου τους. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την επιλογή του μισθωτή για τα δύο εργοστάσια και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες.

Ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Νίκος Παπαϊωάννου ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι μισθωτές είναι τρεις: Η πρώτη προέρχεται από την Royal Sugar του Χρήστου Καραθανάση, η δεύτερη από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τη Royal Sugar και η τρίτη από την βρετανική Innovation Brain του Λούκας Φέκερ (Η Royal Sugar Α.Β.Ε.Ε. είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της British Sugar στην Ελλάδα).

«Οι προσφορές θα ανοιχτούν άμεσα καθώς ο χρόνος πιέζει”, επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας σε δηλώσεις του, προσθέτοντας ότι “ήδη μαζί με τα νομιμοποιητικά έγγραφα, έχουν κατατεθεί από τους ενδιαφερόμενους και οι οικονομικές προσφορές, οπότε η διαδικασία ελέγχου και επιλογής εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί ταχύτατα».

Στα γραφεία της ΕΒΖ, από νωρίς το πρωί, είχαν συγκεντρωθεί τευτλοπαραγωγοί για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, σχετικά με την κατάθεση των προσφορών μίσθωσης των δύο μονάδων της εταιρείας.

Η διοίκηση της ΕΒΖ με πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε, καλούσε αποκλειστικά και μόνον μισθωτές, που θα χρησιμοποιήσουν τις μονάδες της ΕΒΖ για παραγωγή- τυποποίηση και αποθήκευση ζάχαρης, ξεκινώντας από τη φετινή καμπάνια και για χρονικό διάστημα 28 μηνών.

Αναφορικά με τις υποχρεώσεις του μισθωτή, αυτές αφορούν- σύμφωνα με την πρόσκληση που απηύθυνε η διοίκηση της ΕΒΖ- στο πως θα πρέπει να λειτουργούν οι δύο μονάδες υποχρεωτικά, χωρίς διακοπές όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης και αποκλειστικά και μόνο για τον προαναφερόμενο σκοπό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στελέχη της ΕΒΖ, υπάρχει ακόμη χρονικό περιθώριο για τη συγκομιδή των τεύτλων που έχουν σπαρεί φέτος και υπολογίζονται σε 18.000 στρέμματα, αλλά η δυσκολία έγκειται στον χρόνο που απαιτείται για τη συντήρηση του εργοστασίου στο Πλατύ (20 με 30 μέρες) ενώ στη συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα δεν εργάζεται πια εξειδικευμένο προσωπικό.

Υπενθυμίζεται πάντως πως το ζαχαρουργείο των Σερρών δεν έχει λειτουργήσει τα τελευταία χρόνια, ενώ το ζαχαρουργείο στο Πλατύ είναι ασυντήρητο. Τα εργοστάσια Ξάνθης και Λάρισας έχουν κλείσει εδώ και χρόνια, ενώ το μόνο ενεργό είναι το εργοστάσιο της Ορεστιάδας και αυτό όμως υπολειτουργεί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.