ενεργεια

Τις εργασίες τους για την εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις, που εργάζονται, παρουσίασαν επτά «Energy Scouts» (Ανιχνευτές Ενέργειας), σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του «ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης».

Ο επόμενος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy Scouts» στο πλαίσιο του έργου «Young Energy Europe» θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 14 και 15 Οκτωβρίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Ακαδημίας 7, Αθήνα, Αίθουσα Σεμιναρίων, 5ος όροφος. Σημειώνεται ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει κόστος συμμετοχής.

Ειδικότερα, εργαζόμενοι στις εταιρίες Askofruit, Άρωση Μελετητική, Αρκαδικό Επιχειρείν, Ex Machina Engineering, AKEK, Koronekes, Ellinair και Kouvidis, ανέλυσαν το περιεχόμενο των εργασιών τους με θέμα τις δυνατότητες μείωσης του ενεργειακού κόστους, της χρήσης πόρων και του αποτυπώματος CO2, συμβάλλοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην προστασία του κλίματος.

Πριν την εκδήλωση είχε προηγηθεί τετραήμερο σεμινάριο σχετικά με την ενεργειακή εξοικονόμηση στο πλαίσιο του προγράμματος Young Energy Europe, της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Κλίμα (EUKI), το οποίο παρακολούθησαν 25 νέες και νέοι, εργαζόμενοι σε τοπικές επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους, όπως υπηρεσίες, ξενοδοχεία, αγροτικά προϊόντα, εμπόριο, αεροπορικές μεταφορές,  κατασκευές και βιομηχανία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης αναφέρθηκε στις δράσεις, που προωθούν την περιβαλλοντική ευαισθησία και την «πράσινη» επιχειρηματικότητα, οι οποίες αποτελούν αναγκαιότητα στο σημερινό περιβάλλον μιας εταιρίας.  Ο κ. Κελέμης συνεχάρη τους συμμετέχοντες «Energy Scouts», καθώς αποτελούν απόφοιτους ενός πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας στην επιχείρηση και την προστασία του κλίματος.

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του έργου Young Energy Europe, κ. Janine Hansen, από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), αναφέρθηκε στους στόχους και τις προσδοκίες του έργου. Όπως είπε, εκτός από την Ελλάδα, το έργο Young Energy Europe, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU), υλοποιείται ταυτόχρονα στην Τσεχία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία.

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που αποτελούνταν από τον κ. Νικόλαο Ραπτάκη, Εκτελεστικό Γραμματέα στην Περιφέρεια Κρήτης, την κ. Uxue Azpiroz, διευθύντρια Γραφείου Κρήτης, υπεύθυνη Τομέα Τροφίμων ΤÜV HELLAS και τον κ. Αντώνη Τσικαλάκη, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), επέλεξαν από τα έργα που παρουσίασαν οι «Energy Scouts» τα δυο, που διακρίνονταν για τη μεθοδικότητά τους και την ενσωμάτωση των θεμάτων, που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο.

Η ομάδα που διακρίθηκε στην πρώτη θέση, θα ταξιδέψει τον Δεκέμβριο του 2019 στη Βουδαπέστη. Οι «Energy Scouts» της δεύτερης θέσης θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στην Έκθεση του Αννοβέρου, όπου στο ειδικό περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με θέμα το έργο Young Energy Europe.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.dual.com.gr/young-energy-europe/ή να επικοινωνήσουν με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Email: young-energy-europe@ahk.com.grή στο τηλ. 210 6419036.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.