Μάνος Κόνσολας Κάσος

Ακριτικό νησί στην εσχατιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, η Κάσος, την επισκέφθηκε ο υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας. Κι οι πολίτες του έθεσαν τα προβλήματα υποστελέχωσης στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του νησιού. Παρόλο, που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, η σχολική περίοδος, υπάρχουν ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες.

Ο Μάνος Κόνσολας υποστήριξε  ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης εντάθηκαν μετά την κατάργηση, από την προηγούμενη κυβέρνηση, της διπλής μοριοδότησης για τους εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν σε ακριτικά νησιά. Προανήγγειλε, μάλιστα, παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας για να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο κινήτρων για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε μικρά νησιά. Μακάρι κι άμεσα, γιατί οι άνθρωποι ειδικά των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, φυλούν Θερμοπύλες.

Την ίδια στιγμή πάντως, κάτι πρέπει να γίνει και με τα τουριστικά νησιά, όπου οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος των ενοικίων και στην έλλειψη σπιτιών.  

Α.ΣΤ.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.