ΜΗΛΑ Α2

Έντονη ανησυχία προξενεί στους Αμερικανούς το ζήτημα των ασιατικών τσιγγάνικων σκόρων, γνωστών ως AGM, που περιλαμβάνουν τους: Lymantria dispar asiatica, Lymantria dispar japonica, Lymantria albescens, Lymantria umbrosa και Lymantria postalba.

Πρόκειται για ασιατικές κάμπιες/πεταλούδες, που προκαλούν εκτεταμένες ζημιές, τόσο σε δασικά είδη, σε θαμνώδη βλάστηση όσο και σε δεντροκαλλιέργειες. Συγκεκριμένα προσομοιάζουν με τον ευρωπαϊκό σκόρο που βρίσκεται στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχουν πολύ ευρύτερο φάσμα ξενιστών. Κάθε θηλυκός σκόρος μπορεί να βάλει εκατοντάδες αυγά τα οποία, με τη σειρά τους, δίνουν εκατοντάδες ατρόμητες κάμπιες που μπορούν να τρέφονται με πάνω από 500 είδη δέντρων και θάμνων. Μεταξύ των δέντρων, που πλήττονται είναι το μήλο, η δρυς, η ιτιά, η φιλύρα, η φτελιά κ.ά.

Η ανησυχία εντάθηκε καθώς πρόσφατα εντοπίστηκαν κρούσματα σε διάφορες περιοχές των ΗΠΑ το Ουάσινγκτον, το Όρεγκον, τη Τζόρτζια, την Οκλαχόμα και τη Νότια Καρολίνα. Τα φύλλα πέφτουν, αποδυναμώνονται δέντρα και θάμνοι και μπορούν να καταστραφούν μεγάλα τμήματα και δασών και θάμνων κι οπωρώνων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.