ΧΟΙΡΙΝΑ ΕΕ

Λόγω της εξάπλωσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Κίνα, οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος στην Ε.Ε. υπολογίζεται ότι θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 20%, σε σχέση με πέρυσι, μέχρι τα τέλη του 2019. Αντίστοιχα και οι εξαγωγές ευρωπαϊκής τομάτας, κυρίως μεταποιημένης, αναμένεται να αυξηθούν κατά 33% το 2019.

Τα παραπάνω συγκαταλέγονται στις κυριότερες διαπιστώσεις της τελευταίας βραχυπρόθεσμης έκθεσης για τις αγορές αγροτικών προϊόντων της Ε.Ε., η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα στις 3 Οκτωβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναλυτικότερα, επί των συγκεκριμένων προϊόντων η εν λόγω έκθεση αναφέρει τα εξής:

-Η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στην Κίνα οδήγησε σε αύξηση της κινεζικής ζήτησης χοιρινού κρέατος. Οι εξαγωγές χοιρινού κρέατος της ΕΕ αναμένεται να αυξηθούν κατά 20% το 2019, σε σύγκριση με πέρυσι. Καθώς η παραγωγή της ΕΕ παρέμεινε σταθερή, κυρίως λόγω της μειωμένης αναπαραγωγής και των περιβαλλοντικών περιορισμών. Για το 2020, υπολογίζεται αύξηση της παραγωγής στην ΕΕ, ενώ η κινεζική ζήτηση θα συνεχιστεί.

-Αύξηση 4%, σε σύγκριση με το 2018, αναμένεται για την παραγωγή ντομάτας στην ΕΕ, η οποία θα πρέπει να φθάσει τα 16,8 εκατομμύρια τόνους. Η εν λόγω αύξηση οφείλεται κυρίως στην αυξημένη παραγωγή τομάτας προς μεταποίηση κατά 6%. Το γεγονός αυτό αντανακλάται στο εμπόριο μεταποιημένων τοματών, με τις εξαγωγές της ΕΕ να αναμένεται να αυξηθούν κατά 33% το 2019.

Για περισσότερα, η έκθεση των βραχυπρόθεσμων προοπτικών με ανάλυση και στατιστικές ανά αγορά είναι διαθέσιμη (στα αγγλικά) εδώ:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.