πουλια

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη λίμνη Κερκίνη των Σερρών και στη «Γιορτή των Πουλιών», που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης της λίμνης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης Κερκίνης (στο λιμανάκι του Λιμνοχωρίου) από τις 10:00 έως τις 14:00. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπια, διανομή πληροφοριακού υλικού και διεξαγωγή περιβαλλοντικών παιχνιδιών για τα παιδιά.

Είναι μια ξεχωριστή γιορτή, που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη. Αυτές τις μέρες η λίμνη φιλοξενεί περίπου έξι χιλιάδες φλαμίνγκο, που επιστρέφουν από την Ευρώπη σε Αφρική, Μέση Ανατολή και Ινδία.

Το εντυπωσιακό φλαμίνγκο είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο τον κόσμο και έχει χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψηλόλιγνο με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη.

Το μεγάλο φλαμίνγκο έχει 120-145 εκ. μήκος, 187 εκ. ύψος, άνοιγμα φτερών 140-170 εκ. και βάρος 3-4 κιλά το αρσενικό και 2-3,3 κιλά το θηλυκό.

Τα φτερά τους διαθέτουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του ροζ χρώματος. Αυτό οφείλεται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, οι οποίες περιέχουν καροτενοειδείς χρωστικές. Τα φλαμίνγκο είναι πουλιά που τρέφονται κυρίως με γαρίδες,  υδρόβια φυτά, καθαρίζουν και φιλτράρουν τα λασπόνερα της Λίμνης. Αυτό που οδηγεί τα ροζ πουλιά να μένουν στη Λίμνη είναι η πλούσια ποικιλία τροφής, που μπορούν να βρουν στα λασπόνερα της Κερκίνης.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.