αρωματικα φυτα Στεφοπουλος Θ

Αν η Ευρώπη ψάχνει ακόμη αγορές για τα προϊόντα της μετά το ρωσικό εμπάργκο και χάνει πλέον και το πλεονέκτημα της Αμερικής με το θέμα των δασμών, η Ρωσία έχει αλλάξει τελείως την οπτική της.

Το μάθημα του ρωσικού εμπάργκο η Ρωσία φαίνεται να το πήρε πολύ καλύτερα από τις ευρωπαϊκές χώρες κι ένα κολοσσιαίο σχέδιο ανασυγκρότησης διεξάγει η χώρα αυτή, προκειμένου να ενισχύσει τη διατροφική της ασφάλεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν ενέργειες και νωρίτερα.

Στόχος του διδύμου Πούτιν – Μεντβέντεφ είναι οι λιγότερες εξαρτήσεις από άλλες χώρες για το τρόφιμο, καθώς η Ρωσία είναι μεν μία αχανής χώρα, η οποία είναι πλούσια σε μεταλλεύματα αλλά λόγω των κλιματολογικών συνθηκών της και της γεωγραφικής της θέσης ήταν δύσκολο έως αδύνατον να παραγάγει σε κάποιες περιοχές τρόφιμα.

Η τεχνολογία όμως ως προς το θερμοκήπιο αλλά και γενικότερα για την παραγωγή τροφών δίνει τεράστιες δυνατότητες στη Ρωσία να αλλάξει προσανατολισμό. Έτσι, ειδικοί υποστηρίζουν πως η Ρωσία από το 2000 μέχρι σήμερα, δηλαδή σχεδόν είκοσι χρόνια μετά κατάφερε να βελτιώσει σε ορισμένα τουλάχιστον είδη τροφίμων τα μεγέθη της, σε παραγωγή, παρά το ανάγλυφό της, κατά 16 φορές.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αλλάζει ο παγκόσμιος χάρτης του τροφίμου και έρχονται νέες επαναστατικές αλλαγές. Το γεγονός ότι σε αυτές έρχεται να προστεθεί η κλιματική αλλαγή πάμε σε νέες παγκόσμιες ανισότητες στον χώρο του τροφίμου και χώρες που δεν είχαν μεγάλη ισχύ την αποκτούν.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.