w30-182511LamborghiniHuracanTecnica2023

Η Lamborghini λανσάρει τεχνολογικές καινοτομίες για τη μελέτη των μελισσών και την ανάλυση του διοξειδίου του άνθρακα. Η Lamborghini έχει δημιουργήσει στην έδρα της στη Sant’ Agata Bolognese, την κατάλληλη υποδομή για να παρακολουθεί τα επίπεδα του διοξειδίου μέσω του αυξανόμενου πληθυσμού των 600.000 μελισσών.

Με 13 κυψέλες εγκατεστημένες στο μελισσοκομείο Lamborghini Park, περίπου 120.000 από τις μέλισσες αναζητούν τροφή στην τοπική περιοχή και παρέχουν δεδομένα για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής βιοπαρακολούθησης της εταιρείας, που ξεκίνησε το 2016 ως μέρος της δέσμευσής της για την προστασία του οικοσυστήματος.

Μέσω της συνεργασίας της με το Audi Environmental Foundation, πέρσι η Lamborghini δημιούργησε νέες «τεχνολογικές» κυψέλες, που διαθέτουν όργανα μέτρησης της εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας, υγρασίας και ταχύτητας ανέμου. Περιέχουν επίσης ηλεκτρονική ζυγαριά για το ζύγισμα της κυψέλης, προκειμένου να παρακολουθείται εξ αποστάσεως εάν οι μέλισσες συλλέγουν αρκετό νέκταρ και γύρη και εάν η οικογένεια μεγαλώνει σύμφωνα με τις προσδοκίες. Οι δύο κυψέλες τεχνολογίας διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα SIM που μπορεί να μεταδώσει τα δεδομένα μέτρησης.

Η μία από τις κυψέλες έχει επίσης δύο κάμερες, μία εσωτερική και μία εξωτερική, οι οποίες κινηματογραφούν την πρόσβαση στην κυψέλη και δείχνουν αν οι μέλισσες δουλεύουν κανονικά. Η δεύτερη κυψέλη διαθέτει ηλεκτρονικό μετρητή μελισσών και σχεδιάζει γραφήματα που συγκρίνουν τα δεδομένα μέτρησης με τον αριθμό των μελισσών που εισέρχονται και εξέρχονται από την κυψέλη. Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν τους ερευνητές να κατανοήσουν πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των αποικιών μελισσών και επιτρέπει την έγκαιρη λήψη μέτρων για τη διατήρησή τους σε μη φυσιολογικές εποχές. Η μακρά ξηρασία του 2021, για παράδειγμα, μείωσε την ετήσια παραγωγή του μελισσοκομείου κατά περίπου 100 κιλά μέλι.

Μέσω της εντατικής συλλογής νέκταρ, γύρης και νερού, οι μέλισσες είναι αποτελεσματικές και στοχευμένες τροφοσυλλέκτες σε μια περιοχή ακτίνας 3 χιλιομέτρων γύρω από την κυψέλη, συμπεριλαμβανομένου όχι μόνο του πάρκου Lamborghini όπου βρίσκεται το μελισσοκομείο, αλλά και της γύρω εξοχής, της βιομηχανικής περιοχής όπου εδρεύει η εταιρεία και την πόλη Sant’ Agata Bolognese. Από τις αναλύσεις των μητρών της κυψέλης, η Automobili Lamborghini, σε συνεργασία με εντομολόγους και μελισσολόγους, μπορεί να ανιχνεύσει ένα ευρύ φάσμα ρύπων: από φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία και σε αστικούς και ιδιωτικούς χώρους πρασίνου, μέχρι βαρέα μέταλλα, πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες, διοξίνες και πολλούς άλλους.

Για τη Lamborghini, το έργο βιοπαρακολούθησης των μελισσών δεν αφορά μόνο την ευθύνη προς τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και προς την τοπική περιοχή, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα υγιές περιβάλλον. Είναι μια δέσμευση για την προστασία του οικοσυστήματος, στο οποίο οι μέλισσες διαδραματίζουν ενεργό και ουσιαστικό ρόλο. Το έργο μελισσοκομίας αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης παγκόσμιας στρατηγικής βιωσιμότητας της Lamborghini, η οποία περιλαμβάνει τόσο ολόκληρη τη γκάμα προϊόντων όσο και το εργοστάσιο Sant’ Agata Bolognese: έκταση 160.000 τ.μ. που πέτυχε πιστοποίηση ουδέτερου διοξειδίου το 2015 και διατηρήθηκε ακόμη και μετά το διπλασιασμό του στον χώρο παραγωγής τα τελευταία χρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.