w16-115339w2121320424685674

«Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει δώσει αναλογικά τόσα χρήματα, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, για τη στήριξη απέναντι στην ενεργειακή κρίση. Έχουν δοθεί 1,3 δισ.. Μόνο για τον Ιανουάριο είναι 400 εκατ., για να μειώσουμε το αποτύπωμα της ακρίβειας στην ενέργεια στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το μηδενίσαμε; Όχι. Δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όμως, για τη συντριπτική πλειοψηφία που καταναλώνει μέχρι 300 κιλοβατώρες, ένα 70-90% των αυξήσεων θα επιδοτηθεί από το κράτος τον Ιανουάριο» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκαϊ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Για την τουρκική προκλητικότητα, αφού υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και η εξωτερική της πολιτική εδράζεται στους διεθνείς κανόνες, στις διεθνείς συμβάσεις και στο Διεθνές Δίκαιο, πρόσθεσε πως «η χώρα μας είναι ισχυρή. Έχει ενισχύσει το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό της αποτύπωμα, την αποτρεπτική της ικανότητα. Το έχει αποδείξει στο πεδίο πολλές φορές. Δεν προκαλεί, αλλά δεν κάνει και εκπτώσεις, ούτε στα δικαιώματά της, ούτε σ’ αυτά που προέρχονται από την ιστορική μνήμη, από γεγονότα που έχουν αναγνωριστεί και από άλλες Δημοκρατίες. Τις γενοκτονίες, τις δολοφονίες αμάχων που συνέβησαν στο παρελθόν, δεν πρέπει να τις λησμονούμε, πρέπει να τις τιμούμε, δεν πρέπει να τις ξαναζήσουμε».

Για το ενδεχόμενο να πάμε σε πρόωρες εκλογές, είπε χαρακτηριστικά: «Πάμε σε εκλογές το 2023. Και μέχρι τότε έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να ξεδιπλώσουμε όλο μας το σχέδιο, όλο μας το προεκλογικό πρόγραμμα, για να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία, στις προκλήσεις και τις ανησυχίες που αντιμετωπίζει: Την πανδημία και τις παρεπόμενες κρίσεις της».

«Ο πρωθυπουργός είναι ο ίδιος κοινωνός των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, γι’ αυτό και η πολιτική μας σε αυτούς στοχεύει. Η ανάπτυξη δεν είναι αυτοσκοπός. Τα νούμερα και οι δείκτες δεν είναι για να βλέπουμε τα Excel και τις εκθέσεις και να χαιρόμαστε. Είναι για να γίνονται κοινωνικό πλεονέκτημα. Είναι για να γίνονται παραπάνω χρήματα στον κατώτατο μισθό. Είναι για να γίνονται στήριξη για να αντιμετωπίσει ο κόσμος τις κολοσσιαίες αυξήσεις στο ρεύμα. Είναι για να γίνονται πολιτικές που επιτρέπουν στον κόσμο να πληρώνει λιγότερο ΕΝΦΙΑ, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, να δυναμώνει το εισόδημά του. Είναι για να προσελκύουμε στην Ελλάδα επενδύσεις, για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά. Αυτός είναι ο σκοπός της πολιτικής μας. Όχι οι δείκτες και τα νούμερα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Οικονόμου αφού υπογράμμισε ότι η καθεστωτική αντίληψη του κ. Πολάκη είναι γνωστή, συμπλήρωσε: «Το σοβαρό και το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Το σοβαρό πρόβλημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας, η αξιωματική αντιπολίτευση. Εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες μια ενορχηστρωμένη επίθεση, με πρώτο τον κ. Πολάκη, απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη, απέναντι σε βασικούς πυλώνες της ελληνικής Δημοκρατίας. Και την επίθεση αυτή την στηρίζει ηθικά και πολιτικά ο κ. Τσίπρας. Θεωρώ ότι μάλλον την στηρίζει το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ, το σύνολο των κοινοβουλευτικών του, των στελεχών του. Και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα».

«Το μεγάλο ερώτημα δεν είναι ο κ. Πολάκης. Είναι αν ο κ. Τσίπρας – που και αυτός με σημερινή του αρθρογραφία, στηρίζει ηθικά και πολιτικά – συμμερίζεται τις απόψεις αυτές. Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Επιχείρησαν κάποιοι στο παρελθόν να το καταλύσουν αυτό με την εργαλειοποίηση των θεσμών, αλλά βρήκαν απέναντί τους την κοινωνία, βρήκαν απέναντί τους τις θεσμικές αντιστάσεις της δημοκρατίας» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.