Φωτογραφία Αρχείου

Νέες ρυθμίσεις, που αφορούν στον καπνό έρχονται στη Βουλή, σύμφωνα με ενημέρωση, που είχαν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, οι οποίες αυστηροποιούν το νομοθετικό πλαίσιο για το κάπνισμα κι εμπλέκουν και τις δημόσιες υπηρεσίες για τον έλεγχό του.

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, είναι ένα από τα 5 που έρχονται (τα δυο αφορούν κοινοτικές οδηγίες) και προβλέπει αυστηρότερη νομοθέτηση για τους καπνιστές αλλά και ως προς τον έλεγχο του καπνίσματος.

Υπενθυμίζουμε ότι αυστηρά μέτρα για τον καπνό προβλέπονται από τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με στόχο τη μείωση του αριθμού των καπνιστών. Ήδη, με την ανάληψη καθηκόντων του, ο Πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου κλήθηκε να ενεργοποιήσει το νόμο για το κάπνισμα και πλέον οι καπνιστές δεν καπνίζουν ούτε στο καφενείο της Βουλής, παρά μόνο στον ημιαίθριο χώρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από το υπουργείο Υγείας, ο καπνός σκοτώνει παγκοσμίως πάνω από 7 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως. Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια αυτών των θανάτων, όπως υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας, είναι αποτέλεσμα της άμεσης κατανάλωσης, ενώ περίπου 890.000 είναι το αποτέλεσμα της έκθεσης μη καπνιστών στο παθητικό – δευτερογενές κάπνισμα.

*Η φωτογραφία είναι από το αρχείο της Άννας Στεργίου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.