Καβάλα 1

Η πάλαι ποτέ μητρόπολη του καπνού, που με το λιμάνι της ανέθρεψε γενιές και γενιές παραμένει γοητευτική όλον τον χρόνο, λόγω και του κλίματός της.

Νεάπολις, Χριστούπολις ή εν τέλει Καβάλα, η πόλη του Αποστόλου Παύλου, που κατά την παράδοση βάφτισε την πρώτη Ελληνίδα Χριστιανή, την Λυδία, με το ξακουστό υδραγωγείο της έχει καταφέρει να γίνει πια τόπος προορισμού για χιλιάδες τουρίστες όλον τον χρόνο, εξαιτίας και του ιδιαίτερου χρώματός της και της αμφιθεατρικής αρχιτεκτονικής, που την κατατάσσει σε μία από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Στο παρελθόν το λιμάνι της ήταν σήμα κατατεθέν για τις εξαγωγές καπνού, το οποίο εξακολουθεί να είναι ένα από τα εξαγώγιμα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας. Στοιχεία της φυσιογνωμίας της πόλης αποτυπώνονται στο Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας, με εργαλεία, εξοπλισμό και φωτογραφίες, που αποτυπώνουν την ένταξη των προσφύγων στην πόλη.

Με το μουσουλμανικό μνημείο Ιμαρέτ να δεσπόζει στο συνοικισμό της Παναγίας, είναι ξακουστή για το ωραίο της ακτινίδιο και τις περίφημες ελιές της, ενώ δεν λείπει το μέλι από τη γειτονική Θάσο. Αν μη τι άλλο, οι Καβαλιώτες ξέρουν  να ζουν…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.