ΓΑΛΛΙΑ ΠΑΡΙΣΙ ΝΟ 2

Την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να υπερασπιστεί τον προϋπολογισμό της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής για το 2021-2027, επιβεβαίωσε ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων, Didier Guillaume. Όπως είπε, στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε., η Γαλλία και δεκαέξι άλλα κράτη μέλη θα υποβάλουν δήλωση, υπέρ της διατήρησης της χρηματοδότησης της ΚΓΠ στο σημερινό της επίπεδο.

Το σενάριο αυτό βολεύει σαφώς και την Ελλάδα, που είναι στο ίδιο άρμα με τη Γαλλία από την άποψη αυτή. Παρόλα αυτά το θέμα της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2021-27 συναντά τρία βασικά προβλήματα: Το πρώτο θέμα είναι το Brexit και το δεύτερο είναι η εξομάλυνση με τις νέες χώρες. Το τρίτο ζήτημα έχει να κάνει με τυχόν επανεθνικοποίηση της νέας Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, που θα σήμαινε το χειρότερο σενάριο για τη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, ο  Didier Guillaume αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το θέμα των δασμών, που προτίθενται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ, καθώς πλήττονται ευθέως τα γαλλικά κρασιά, που πήγαιναν στην αμερικανική αγορά. Πρόκειται να μιλήσει για το θέμα αυτό για να κινητοποιήσει τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις Βρυξέλλες, στις 14 Οκτωβρίου, ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μπορέσει να αναλάβει άμεση δράση για την υποστήριξη των τομέων, που αφορούν όλους τους Ευρωπαίους πολίτες από τον χώρο του τροφίμου.

Αξίζει να πούμε ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, ο  Υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της Γαλλίας παρευρέθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας μαζί με τους συναδέλφους του Julia Klöckner, Γερμανό Υπουργό Τροφίμων και Γεωργίας, και τον κ. Jan Krzysztof Ardanowski, τον Πολωνό υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του Τρίγωνου της Βαϊμάρης και υπέγραν στο πλαίσιο του “Τριγώνου της Βαϊμάρης” (τριμερής συμφωνία), έναν οδικό χάρτη, για μία ολοκληρωμένη γεωργική πολιτική για την προστασία αγροτών – καταναλωτών, που θα προάγει την γεωργία, που σέβεται το περιβάλλον. 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.