Καφές 1

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η μέρα του καφέ κι όχι άδικα, αφού, είναι το πιο αγαπημένο ρόφημα στον κόσμο. Που βρίσκεται η αγαπημένη αυτή καλλιέργεια, που χωρίς αυτήν δύσκολα ο Έλληνας ξυπνά;

Πάνω από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο, οι οποίες παράγουν το 98% της παραγωγής του καφέ, έχουν συνενωθεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Καφέ.  Ειδικότερα την πρώτη πεντάδα παραγωγής καφέ, αποτελούν οι χώρες: Βραζιλία, Βιετνάμ, Κολομβία, Ινδονησία και Αιθιοπία. Κι ενώ η παγκόσμια ζήτηση του καφέ αυξάνεται, από το 2017 μέχρι σήμερα έχουμε πτώση στην τιμή του καφέ, με εξαίρεση κάποιες ανοδικές τάσεις το φθινόπωρο του 2018 και μία μικρή άνοδο τον Αύγουστο του 2019.

Οι φυτείες για το αγαπημένο ρόφημα βρίσκονται πρώτα απ΄ όλα στη Βραζιλία, η οποία θεωρείται το επίκεντρο του καφέ στον κόσμο. Τόσο η Λατινική Αμερική όσο και χώρες της Αφρικής φροντίζουν λοιπόν για να σηκωνόμαστε εύκολα από το κρεβάτι μας και να φτιάχνει η διάθεσή μας, αλλά μεγάλες φυτείες καφέ υπάρχουν και στην Ασία.  Έτσι, από την άνοδο ή την πτώση της τιμής του καφέ κρίνεται η τύχη ολόκληρων κρατών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.