Βροντερό «όχι» στην σχεδιαζόμενη κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, είπαν εκατοντάδες μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ, σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως είπαν ζητούν να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του φορέα απεξάρτησης. Επίσης ζητούν «τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες».

Ακόμα ζητούν:

Την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.

Σε ένα δραματικό δρώμενο τα μέλη του ΚΕΘΕΑ κρατώντας τύμπανα στα χέρια σχημάτισαν έναν τεράστιο κύκλο. Στη συνέχεια ένας-ένας έμπαιναν στον κύκλο και φώναζαν με μία δυνατή κραυγή το όνομά τους, λέγοντας «Είμαι ο… και είμαι ΚΕΘΕΑ».

Μέλη και γονείς μελών του ΚΕΘΕΑ ανέβηκαν στο υπουργείο και συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον υπουργό Υγείας τα αιτήματα τους.

Σημειώνεται  ότι εκτός από την Αθήνα συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ.