Θυμάκης ΙΓΕ

Την έντονη διαμαρτυρία του για το  Δάσος Συγγρού διατυπώνει το ΚΚΕ κάνοντας λόγο για εμπορευματοποίηση του αγροκτήματος, που είναι κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού. Σύμφωνα με επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή, με πρώτο υπογράφοντα τον Γιάννη Γκιόκα, προξενούν ανησυχία, όπως λένε οι δηλώσεις, Μάκη Βορίδη περί αλλαγών στο νομικό καθεστώς.

Σε μακροσκελή ανακοίνωση το ΚΚΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί, με πιο προσεκτικά βήματα, τον δρόμο που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να εμπορευματοποιήσει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών,  αντί να το αναβαθμίσει.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι από το 2003 κι έπειτα έγιναν αλλεπάλληλες προσπάθειες εμπορευματοποίησης του ΙΓΕ, το οποίο αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την Αθήνα και προειδοποιεί ότι θα σταθεί εμπόδιο, σε όποιον προσπαθήσει ν΄ αλλάξει τον χαρακτήρα του ιδρύματος, επισημαίνοντας πως πρέπει να παραμείνει πνεύμονας πρασίνου και δημόσιος χώρος.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα έγινε αγιασμός στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, στον οποίο παρέστη κι ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, το οποίο δυστυχώς, χρειάζεται άμεσα βελτιώσεις, για να λειτουργήσει, όπως πρέπει. Πολλά σημεία του ΙΓΕ παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης και, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι πρότινος δεν υπήρξε διαχειριστικό σχέδιο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.