Αη Γιωργης Γαλατας Αση Γωνια

Συνάντηση είχαν πριν λίγες ημέρες με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, Πρωτογενούς Τομέα, Μανώλη Χνάρη, οι κτηνίατροι του Δημοσίου. Όπως εξήγησαν στην ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης, τον νησί, διαθέτει το μικρότερο ποσοστό κάλυψης θέσεων κτηνιάτρων πανελλαδικά (21%). Το έτος 2000 υπηρετούσαν 70 περίπου κτηνίατροι σε ολόκληρη την Κρήτη και σήμερα υπηρετούν μόνο 20.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης έδειξε να γνωρίζει το πρόβλημα. Το ζήτημα αυτό το γνωρίζουν άπαντες, που ασχολούνται με τα αγροτικά κι είναι και πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμες, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Και καλό θα είναι να προβλεφθεί και στο νέο προϋπολογισμό, διότι κινδυνεύουμε να πάθουμε ως χώρα ότι συνέβη με τους Ρώσους κτηνιάτρους στο παρελθόν, που μας έβγαλαν στη σέντρα ότι δεν υπήρχαν έλεγχοι και φάγαμε, κατά το κοινώς λεγόμενον πόρτα στις εξαγωγές. Επιπλέον η Κρήτη φιγουράρει στην πρώτη τριάδα σε παραγωγικό κεφάλαιο ζώων κι είναι από τις περιοχές, με χιλιάδες ιδιοκτήτες κατοικιδίων.

Α.ΣΤ.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.