ΛΙΒΑΝΟΣ_XL

«H Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, έρχεται να μας θυμίσει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον πλανήτη και στους συνανθρώπους μας, καθώς σήμερα, όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή» επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Ο πρωτογενής τομέας της χώρας μας, αλλά και η ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών, έχουν λάβει το μήνυμα των καιρών και με τη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε τα ελληνικά τρόφιμα να αποτελέσουν πρότυπο όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος υπουργός Σπήλιος Λιβανός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής του ΟΗΕ.

Στη δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπ. Λιβανός σημειώνει ότι «τα οφέλη της ελληνικής διατροφής αναγνωρίζονται παγκοσμίως και αυτό είναι στοιχείο που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε».

Περαιτέρω, τονίζει πως «επιλογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να παράγουμε υγιεινότερα και ποιοτικότερα τρόφιμα, και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται και τα χρηματοδοτικά μας προγράμματα».

Μιλώντας για τη σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Τροφίμων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισημαίνει ότι «έρχεται να μας θυμίσει τις υποχρεώσεις μας απέναντι στον πλανήτη και στους συνανθρώπους μας», καθώς «σήμερα, όπως επισημαίνει ο ΟΗΕ, πάνω από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά μια υγιεινή διατροφή».

«Στόχος της πολιτικής μας», υπογραμμίζει, «είναι να είναι να παράγουμε προϊόντα ασφαλή και ποιοτικά, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις περιβαλλοντικές απαιτήσεις που προβάλλουν μέσα από την κλιματική κρίση.

Προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική «από το αγρόκτημα στο πιάτο» κι εκ των πραγμάτων θα έχουν προστιθέμενη αξία».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.