ΔΑΣΟΣ ΕΛΑΤΑ

Αρχίζουν σήμερα στο Βελιγράδι οι εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU)  με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων αποτελούμενης από τους βουλευτές  της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη (επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση), Βασίλη Γιόγιακα (Θεσπρωτίας ΝΔ), Στέφανο Γκίκα (Κέρκυρας ΝΔ) και Ιωάννη Μουζάλα (ΣΥΡΙΖΑ, Β3 Αθηνών). Στις εργασίες θα παραστεί επίσης ο βουλευτής κ. Ιωάννης Σαρακιώτης εκ μέρους της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης θα διεξαχθούν εξάλλου οι εργασίες της Γεωπολιτικής Ομάδας 12+, στην οποία ανήκει η Ελλάδα, καθώς και οι εργασίες της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων (ASGP,) στις οποίες θα συμμετάσχει ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, κ. Γεώργιος Μυλωνάκης. Παράλληλα, θα διεξαχθούν τα φόρουμ Γυναικών Κοινοβουλευτικών και Νέων Κοινοβουλευτικών. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 17 Οκτωβρίου 2019.

Το κεντρικό ζήτημα, που θα απασχολήσει την Ολομέλεια της IPU είναι: «Ενίσχυση του διεθνούς δικαίου: Κοινοβουλευτικοί ρόλοι και μηχανισμοί και η συμβολή της περιφερειακής συνεργασίας». Στη συζήτηση θα μιλήσει, από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, η επικεφαλής βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη. Τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν έχουν ως εξής:

«Η ποινικοποίηση του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

«Προετοιμασία για την κοινοβουλευτική Σύνοδο που θα διεξαχθεί κατά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 25, Χιλή)».

«Η ενσωμάτωση της ψηφιακής νομοθεσίας και της  κυκλικής οικονομίας για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, με έμφαση στην υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή».

«Επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης έως το 2030:  Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην εξασφάλιση του δικαιώματος στην υγεία».

«Σεβασμός του διεθνούς δικαίου σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και άλλα συναφή ψηφίσματα».

«Έρευνα του 2019 για τη σχέση μεταξύ των Κοινοβουλίων και των Ηνωμένων Εθνών».

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των Κοινοβουλίων και ιδρύθηκε το 1889. Αριθμεί 178 χώρες-μέλη και 12 συνδεδεμένα μέλη, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Η Βουλή των Ελλήνων είναι μέλος της από το 1890.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.