ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

«Ο επόμενος προϋπολογισμός της Ένωσης θα είναι μικρότερος, λόγω και της απουσίας της Βρετανίας. Εμείς, διεκδικούμε, στον επόμενο προϋπολογισμό, στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027, τα κονδύλια που αφορούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αλλά και τις πολιτικές της Συνοχής να μείνουν ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

“Αυτό σημαίνει και για τους αγρότες, αλλά και μέσα από τα προγράμματα των ταμείων Συνοχής να έρθουν ακριβώς τα ίδια χρήματα. Δεν είναι εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση. Και δεν είναι εύκολη αυτή η διαπραγμάτευση, γιατί υπάρχουν χώρες καθαροί συνεισφορείς, που θέλουν μικρότερο προϋπολογισμό, αλλά και γιατί υπάρχει η ανάγκη να χρηματοδοτηθούν οι νέες πολιτικές της Ένωσης που έχουν να κάνουν με την μετανάστευση, την ασφάλεια και την αύξηση των δαπανών για την έρευνα και την τεχνολογία».

Δεν είναι βέβαια το μόνο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση. Αν ισχύσουν τα όσα θέλει ο Πολωνός αξιωματούχος για τη νέα ΚΑΠ, τότε η χώρα μας κινδυνεύει με δραματικές απώλειες της τάξης 45-55%, δηλαδή από τα 19+ δις που παίρνει να κατέβει σχεδόν στα μισά ή και παρακάτω. Ένα εφιαλτικό σενάριο για το 2023, που όλοι απεύχονται…

Α.ΣΤ.

*Η φωτογραφία είναι Αρχείου

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.