Αγελαδες ΚΡΕΑΣ ΜΟΡΦΑΤΙ

Στο στόχαστρο μπαίνει η παράνομη βόσκηση. Αιτία η μόνιμη κόντρα, που υπάρχει μεταξύ αμπελοκαλλιεργητών της Αττικής και κτηνοτρόφων. Οι μεν διαμαρτύρονται ότι τα ζώα μπαίνουν παντού και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, οι, δε, διαμαρτύρονται ότι τους έχουν εξορίσει από όλα τα βοσκοτόπια της Αττικής, που είτε έχουν χτιστεί είτε τους κυνηγούν τα δασαρχεία κι οι τροφές έχουν τόσο υψηλό κόστος, που καταντούν την παραγωγή ασύμφορη.

Η κολόνια κρατά χρόνια στην Αττική αλλά τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησης να σταθεί στο πλευρό των ευσυνείδητων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων, που είναι και η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών της Ανατολικής Αττικής επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στη διάρκεια ομιλίας του, σε ημερίδα, που οργάνωσαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Κορωπίου, Παιανίας, Σπάτων και Μαρκοπούλου.

Το θέμα της ημερίδας ήταν η λήψη μέτρων για την αποτροπή της καταστροφής των αμπελώνων και των υπολοίπων καλλιεργειών της Αττικής από την παράνομη βόσκηση και ο κ. Βορίδης, αφού άκουσε  τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των αγροτών που δραστηριοποιούνται στον κάμπο των Μεσογείων, τόνισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν ασπάζεται τη λογική «γεωργοί εναντίον κτηνοτρόφων ή κτηνοτρόφοι εναντίον γεωργών». Παράλληλα υπογράμμισε την πολιτική θέση της κυβερνήσεως υπέρ της περιαστικής γεωργίας και εν γένει της περιαστικής παραγωγής.

Ο υπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση  δέσμης συγκεκριμένων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η οποία περιλαμβάνει την εισήγηση προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης της επαναφοράς του πλημμεληματικού χαρακτήρα του αδικήματος της παράνομης βόσκησης, την έναρξη συζήτησης για δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων στην Αττική, την ενδυνάμωση του ελεγκτικού μηχανισμού, για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και την αντιμετώπιση της διαχείρισης των υπολειμμάτων των ζώων με στοχευμένη νομοθεσία και με αντίστοιχα διοικητικά μέτρα.

Πάντως, το θέμα των κτηνοτροφικών πάρκων, το οποίο είχε τεθεί και παλαιότερα από υπουργό, που σήμερα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση, σκόνταψε σε μία σειρά, από μία ζητήματα και κατεξοχήν στο θέμα της χωροθέτησης, ακόμη και σε περιοχές, οι οποίες δεν είχαν προβλήματα οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, όπως η Αττική.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.