χρημα πορτοφολι

Πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων κι η Ελλάδα τάχθηκαν με την άποψη που εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας, Ντιντιέ Γκιγιόμ ώστε να μη μειωθεί ο κοινοτικός προϋπολογισμός στη νέα Κοινή Γεωργική Πολιτική, σε επίπεδο ΕΕ των 27.“Είναι απαράδεκτο να μειωθεί ο προϋπολογισμός να θέσουν σε κίνδυνο το εισόδημα των αγροτών και να εμποδίσουν την αγρο-οικολογική μετάβαση της ευρωπαϊκής γεωργίας σε μια εποχή όπου αυξάνονται οι περιβαλλοντικές προκλήσεις » , είπε ο Γάλλος υπουργός, όπως βεβαίως κι η Ελλάδα επικροτεί κι είναι το μοναδικό ίσως ζήτημα, στο οποίο ομονοούν όλα τα ελληνικά κόμματα.

Κατά τη συνάντηση  δόθηκε έμφαση στα περιβαλλοντικά μέτρα και συζητήθηκε το θέμα της αποψίλωσης των δασών. Ο Γάλλος υπουργός, Ντιντιέ Γκιγιόμ με την υποστήριξη των Ισπανών και Ιταλών συναδέλφων του, παρενέβη για να εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για τις εμπορικές κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αφορούν ιδιαίτερα τη γαλλική βιομηχανία οίνου. Είπε ότι η ευρωπαϊκή απάντηση πρέπει να είναι σταθερή και ενωμένη και ζήτησε από την Επιτροπή να λάβει συνοδευτικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της εξαιρετικής κατάστασης. Παρουσίασε, επίσης, κοινή πρωτοβουλία με Εσθονία, Δανία, Λετονία και Ιταλία με στόχο καλύτερη ερμηνευτική εγκύκλιο πάνω στο θέμα των οικοτόπων για τον λύκο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.