ΝΙΚΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ

Σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου της Κρήτης. Στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) της Κρήτης συναντήθηκε με τον διευθυντή κ. Κώστα Αλεξόπουλο και στο τραπέζι βρέθηκε το ζήτημα της άμεσης διευθέτησης της πληρωμής των αποζημιώσεων, οι οποίες «ξεκλειδώνουν» τις επόμενες ημέρες.

Επισημαίνεται επίσης ότι έχει εξομαλυνθεί η διαδικασία λόγω των κέντρων υποδοχής δηλώσεων και οι επιδοτήσεις αναμένονται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Επιπλέον, συζητήθηκαν επιμέρους πλευρές, όπως το απόθεμα και ο τρόπος χορήγησης του στους ενδιαφερόμενους, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κ. ά.

Στον ΕΛΓΑ Κρήτης, ο Νίκος Ηγουμενίδης συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Κρήτης κ. Νίκο Δασκαλάκη με επίμαχο θέμα το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό στον Οργανισμό. Κατά τη συζήτηση, έγινε αναλυτική ενημέρωση στον Νίκο Ηγουμενίδη για τα θέματα των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και του προσωπικού.

Ειδικότερα, εκτός από το ζήτημα των αναγκών σε μόνιμο επιστημονικό προσωπικό, συζητήθηκε η ασφάλιση των αγροτών μετά από τις ζημιές, όπως των ελαιοπαραγωγών, η ανάγκη και οι τρόποι επιδότησης των ασφαλίστρων κάτω από το ποσοστό του 25% που σήμερα επιδοτεί ο ΕΛΓΑ, το ζήτημα της διασύνδεσης ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά και η υλοποίηση όλων των ενεργειών για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΛΓΑ.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.