Παργα Αρχείο Άννας Στεργιου

Ποια τοποθεσία που θέτουν πρώτη οι Έλληνες τον Αύγουστο για τουρισμό; Μη βάζετε στοίχημα θα το χάσετε. Δεν είναι ούτε η Μύκονος ούτε η Σαντορίνη ούτε καν η Ρόδος ή η Κρήτη…

Η Πάργα, λοιπόν,  η γραφική ηπειρώτικη κωμόπολη στα παράλια του Ιονίου ανέβηκε πρώτη στο βάθρο του ΤΟΠ 10 της ελληνικής αγοράς, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), για τον περασμένο Αύγουστο του 2019.

Τα γραφικά σοκάκια της, οι όμορφες ακρογιαλιές της, η βόλτα της και το πανέμορφο κάστρο της εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες, ζευγάρια ή και οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και λάτρεις των πιο απαιτητικών σπορ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν και νέες υποδομές, που βελτιώθηκαν τα τελευταία χρόνια τόσο στην Πάργα όσο και σε γειτονικούς παράκτιους προορισμούς: Αμμουδιά, Πέρδικα, Σύβοτα αλλά χρειάζεται να μπει περισσότερο η ηπειρώτικη γαστρονομία στα ξενοδοχεία.

Μάλιστα, η Πάργα, που έχει κι αυτή βενετσιάνικο χρώμα, ξεπέρασε και τα Χανιά και τα άφησε στη δεύτερη θέση, τον περασμένο Αύγουστο. Στην τρίτη θέση υποχώρησε η Χώρα της Σκιάθου (σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019), στην τέταρτη θέση η Χώρα της Σκοπέλου ενώ στην πέμπτη εισήλθε το Ναύπλιο.

Ακολούθησαν η Χώρα της Νάξου, η Καλαμάτα και η Σκάλα (Αγκίστρι). Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Χανιώτη στη Χαλκιδική και η Χώρα της Τήνου. Και αν την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για τη νησιωτική Ελλάδα κατέχουν οι Κυκλάδες με GRI 89,7% και την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα βρίσκεται η Ήπειρος με 90,8%!

Κατά τ΄ άλλα τον Αύγουστο του 2019, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η ιταλική. Η βρετανική αγορά διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση παρέμεινε η αγορά της Γερμανίας. Στην τέταρτη θέση, βρέθηκε, πάντως η γαλλική αγορά ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε η αγορά της Σερβίας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.