20141028PHT76433_original

Με αυξημένη ζήτηση και τιμές στις διεθνείς καταναλωτικές αγορές, ενώ ολοκληρώνεται η συγκομιδή τους, συνεχίστηκαν με πολύ μικρούς ρυθμούς την προηγούμενη εβδομάδα οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκομιδή μήλων, σύμφωνα με σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit – Hellas, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά στο εν λόγω δελτίο αναφέρονται τα εξής: «Συνεχίσθηκαν οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών με πολύ μικρούς ρυθμούς και με την ζήτηση αυξημένη μαζί και οι τιμές, βαίνοντας στο τέλος της εμπορικής τους περιόδου.

Η συγκομιδή μήλων βρίσκεται σε εξέλιξη με την ποιότητα των καταλλήλων προς εμπορία σε υψηλά επίπεδα

Αναμένεται η συγκομιδή μέσα στην εβδομάδα και άλλων χειμερινών φρούτων και λαχανικών.

Συνεχίσθηκε η συγκομιδή και εξαγωγή ακτινιδίων  της κύριας ποικιλίας με τις εξαγωγές τους από 1/9-24/10/2019  να διαμορφώνονται στο ύψος των 19.582 τόνων εκ των οποίων 6.329 προς Ιταλία έναντι εξαγωγών την αντίστοιχη περίοδο 1/9-24/10/ 2018 των 12.793 τόνων εξ ων 3.400 προς Ιταλία Ήτοι παρατηρείται σχεδόν διπλασιασμός των διακινηθέντων ποσοτήτων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Στατιστικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα 19 – 25/10/2019, είναι οι εξής:

-Επιτραπέζια σταφύλια 61.019 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 64.908 τόνων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.