siskepsi-piropliktoi-4

Την απόφαση να διαδηλώσουν το Σάββατο 6 Νοέμβρη στις 12μ.μ. στο Σύνταγμα, στην Αθήνα, συντονίζοντας τον αγώνα τους και δυναμώνοντας τη φωνή της διεκδίκησης για τα δίκαια αιτήματά τους, πήραν εκπρόσωποι φορέων και Επιτροπών Αγώνα πληγέντων από φυσικές καταστροφές, από όλη τη χώρα.

Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης κοινή σύσκεψη στην Αθήνα, η οποία κατέληξε στην απόφαση να οργανωθεί συλλαλητήριο. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι Επιτροπές και οι φορείς θα επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους στη Βουλή.

Στο σημαντικό αυτό βήμα συντονισμού συμμετέχουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Ενωση ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας, η Επιτροπή Κατοίκων Βαρυμπόμπης – Θρακομακεδόνων, η Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Γορτυνίας, η Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Ανατολικής Μάνης, ο Σύλλογος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Καμινάδων Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Αλιάκ – Μαχαλά Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Λιλαντίου Εύβοιας, η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Καστέλλας Εύβοιας, η Επιτροπή Αγώνα Σεισμόπληκτων Μεσοχωρίου Λάρισας, η Επιτροπή Αγώνα Σεισμόπληκτων Αγίου Παρασκίων Κρήτης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αθήνας για τη Μάνη.

Επίσης, την υποστήριξή τους έχουν εκφράσει οι σύλλογοι που έχουν έδρα τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και συγκεκριμένα: Οι σύλλογοι των χωριών Μακρυμάλλη, Πλατάνα, Αττάλη, Τριάδα, Μακρυκάπα, Στενή, Στροπώνων και ο ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας.

Ενημερωτικό δελτίο των Φορέων και των Επιτροπών Αγώνα Πληγέντων από φυσικές καταστροφές

Η πρώτη συνάντηση των Φορέων και των Επιτροπών Αγώνα Πληγέντων από φυσικές καταστροφές, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, είναι μια σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια συσπείρωσης που κάνουμε όλοι μας, διεκδικώντας το δικαίωμα μας να ζήσουμε στον τόπο μας με αξιοπρέπεια.

Έχουμε καταθέσει όλες μας τις δυνάμεις σε ένα ανυποχώρητο αγώνα, βάζοντας στην προμετωπίδα αυτού του αγώνα την ικανοποίηση των αναγκών μας, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από το κοινό πλαίσιο αιτημάτων.

Επιδιώκουμε αυτή η πρωτοβουλία, το πρώτο βήμα του συντονισμού, να έχει συνέχεια, να έχει δυναμική και να συσπειρώσει καινούριες και περισσότερες δυνάμεις.

Μόλις μια μέρα μετά τη σύσκεψη αυτή, είναι σε εξέλιξη πλημμυρικά φαινόμενα που συνεχίζουν να καταστρέφουν σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, περιουσίες του λαού σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που θεωρεί κόστος τα αναγκαία μέτρα της αντιπλημμυρικής προστασίας και εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις.

Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί και να τους καλέσουμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.

Με μεγαλύτερη συσπείρωση, με ένταση της πάλης μας μπορούμε να επιβάλλουμε την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Ξέρουμε ότι Κυβέρνηση-Περιφέρειες-Δήμοι, είναι απέναντι μας. Είναι οι υπεύθυνοι για τις καταστροφές που έχουμε υποστεί. Μόνο ο δικός μας ενωτικός αγώνας μπορεί να τους αναγκάσει στη λήψη των αντιπλημμυρικών-αντιπυρικών μέτρων και μέτρων αντισεισμικής προστασίας.

Όλοι οι φορείς και οι Επιτροπές που συμμετέχουμε στη σύσκεψη στην Αθήνα αποφασίσαμε ότι ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός στην πορεία διεκδίκησης όλων όσων μας ανήκουν είναι η συγκέντρωση όλων των δυνάμεων στην Αθήνα.  Συμφωνήσαμε αυτή τη φορά να «βουλιάξουμε» εμείς την πλατεία Συντάγματος με την μαζική μας συμμετοχή, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι.

Καλούμε σε αυτή την κατεύθυνση Εργατικά Συνδικάτα, Σωματεία, Συλλόγους, κάθε φορέα και άνθρωπο που θέλει να παλέψει μαζί μας, όχι μόνο για την πλήρη αποκατάσταση στις περιοχές που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και να βάλουμε σε προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού από κάθε κίνδυνο, με επαρκή χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων από την κυβέρνηση.

Είναι αναγκαίο όλοι μαζί σήμερα να παλέψουμε για τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας επιβάλλοντας τις λύσεις που έχουμε ανάγκη εμείς.

Μαζί μας συνεχίζουν να συσπειρώνονται και άλλοι φορείς συντασσόμενοι στον κοινό αγώνα με το κοινό πλαίσιο αιτημάτων.

Φορείς και Επιτροπές Αγώνα Πληγέντων από Φυσικές Καταστροφές και που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας  και δήλωσαν την συσπείρωση τους  στην προσπάθεια μας είναι:

 1. Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Βόρειας Εύβοιας
 2. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας
 3. Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας,
 4. Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου,
 5. Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Ηλείας
 6. Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας – Μάνδρας,
 7. Επιτροπή Κατοίκων Βαρυμπόμπης – Θρακομακεδόνων,
 8. Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Γορτυνίας,
 9. Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Καμινάδων Καρδίτσας,
 10. Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Αλιάκ – Μαχαλά Καρδίτσας,
 11. Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Ληλαντίου Εύβοιας,
 12. Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών Καστέλας Εύβοιας,
 13. Επιτροπή Αγώνα Σεισμόπληκτων Μεσοχωρίου Λάρισας,
 14. Επιτροπή Αγώνα Σεισμόπληκτων Αγίων Παρασκιών Κρήτης,
 15. Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αθήνας για τη Μάνη.
 16. Συντονιστική Επιτροπή προστασίας των δασών και της λαϊκής περιουσίας Νομού Αχαΐας
 17. Επιτροπή πυρόπληκτων κατοίκων Σουλίου
 18. Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Μπακόπουλος-Ντρίνιας»
 19. Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου
 20. Αγροτικός Σύλλογος Ωλενίας

Επίσης, την υποστήριξή τους έχουν εκφράσει οι σύλλογοι που έχουν έδρα τον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και συγκεκριμένα: Οι σύλλογοι των χωριών Μακρυμάλλη, Πλατάνα, Άτταλη, Τριάδα, Μακρυκάπα, Στενή, Στρόπωνες και ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας

15/10/2021

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.