GRAIN

Οι Ουκρανοί αγρότες έχουν σχεδόν ολοκληρώσει την εαρινή σπορά για φέτος, αλλά η έκταση είναι 22% λιγότερη σε σχέση με τα επίπεδα του 2021, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας, χωρίς να δώσει ακριβή αριθμό.

Η Ουκρανία σχεδιάζει να σπείρει 142 εκατομμύρια στρέμματα ανοιξιάτικων καλλιεργειών για το 2022, από 169 εκατομμύρια στρέμματα το 2021 λόγω της ρωσικής εισβολής, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι αγρότες έσπειραν 1.893.000 στρέμματα ανοιξιάτικου σιταριού, 9.284.000 στρέμματα ανοιξιάτικου κριθαριού, 44.05 εκατομμύρια στρέμματα καλαμποκιού και ορισμένα άλλα βασικά προϊόντα.

Η ουκρανική ένωση εμπόρων σιτηρών UGA δήλωσε ότι η έκταση με το ανοιξιάτικο σιτάρι θα μπορούσε συνολικά να είναι 1.900.000 στρέμματα, 9.000.000 στρέμματα ανοιξιάτικου κριθαριού και 39 εκατομμύρια στρέμματα καλαμποκιού.

Το υπουργείο Γεωργίας δεν έδωσε πρόβλεψη για την καλλιέργεια των σιτηρών του 2022. Είχε ανακοινώσει ότι η σπαρμένη έκταση μπορεί να μειωθεί κατά 20% φέτος λόγω των μαχών με τα ρωσικά στρατεύματα σε πολλές περιοχές.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.