agrotis-2

Δήλωση του Θανάση Πετράκου

Είμαστε υποχρεωμένοι να στηλιτεύσουμε για μια ακόμη φορά την αδιαφορία του κ. Περιφερειάρχη να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος των παλαιών χρεών των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού προς τη ΔΕΗ.
Έχουμε φέρει το θέμα με επερωτήσεις μας τουλάχιστον 3 φορές και έχουμε ζητήσει να βρεθεί τρόπος να πληρωθεί από την Περιφέρεια το παλαιό χρέος, αλλά ο κ. Νίκας δεν έχει κάνει τίποτα διότι αντί να λειτουργήσει ως Περιφερειάρχης μας απαντά λες και είναι ένας φοβισμένος γραφειοκράτης λογιστής ο οποίος ψάχνει δικαιολογίες για να μην κάνει τίποτα .
κ. Νίκα το ΔΣ του ΤΟΕΒ Φιλιατρών –Εξοχικού σας έχει στείλει νέα επιστολή – SOS και σας λέει το αυτονόητο ότι «ο πρωτογενείς τομέας δεν προκόβει με λόγια θέλει ρεύμα για να έχει νερό για να ποτίσει».

Σας ζητάει συγκεκριμένα αφού έχετε αρνηθεί την πληρωμή του παλαιού χρέους , να κάνετε τουλάχιστον παρέμβαση στην Δ.Ε.Η. Α.Ε.
1.)Για επανασύνδεση της Γεώτρησης ΓΜ.11, χωρίς την καταβολή προκαταβολής που ζητά η Δ.Ε.Η, λόγο μη δυνατότητας εισπράξεων και 2)Να γίνει ρύθμιση του παλαιού χρέους με πολλές δόσεις {κατ’ εξαίρεση} και ανοχή τους χειμερινούς μήνες που δεν υπάρχουν εισπράξεις.
Το ΔΣ του ΤΟΕΒ σας τονίζει με επιστολή του από τις 4/4/ 2022 ότι «Το χρέος που παραλάβαμε από το έτος 2015 ανερχόταν σε 85.000 ευρώ περίπου προς την Δ.Ε.Η., το οποίο και μειώσαμε. Αλλά λόγο βλαβών στις γεωτρήσεις, 6 από τις 13, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε .
Έχουμε καταφέρει να εισπράξουμε όλα σχεδόν τα χρήματα από την χρήση του 2021 όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Δεν φτάνουν να καλύψουμε τα παλιά έξοδα και αυτά που χρονίζουν από δεκαετίες.
Δεχθήκαμε το διορισμό από την Περιφέρεια με μόνο στόχο την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού. Δυστυχώς μόνο όταν ορίστηκε εποπτεύουσα αρχή η ΔΑΟΚ Τριφυλίας άρχισε η Περιφέρεια να γνωρίζει την ύπαρξή μας και τα προβλήματά μας.
Η χρηματοδότηση για την επισκευή των τριών {3} γεωτρήσεων ήταν η πρώτη ενέργεια της Περιφέρειας. Πρέπει όμως να πιεστεί ο εργολάβος να τελειώσει το έργο πριν αρχίσει η έντονη ζήτηση νερού. Εκτός αυτού καμία άλλη βοήθεια δεν μας δόθηκε {όχι αναγκαία χρηματική} αλλά πολιτική παρέμβαση στην Δ.Ε.Η για τα παραπάνω αιτήματά μας.»
Σας θυμίζουμε ότι έχει συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ της Περιφέρειας. Ο πρωτογενείς τομέας δεν προκόβει με λόγια θέλει ρεύμα για να έχει νερό πρώτιστος να ποτίσει.

Σας ενημερώνουμε ότι αν εντός 15 ημερών από την παραλαβή του παρόντος εγγράφου δεν υπάρξει λύση, θα αναγκαστούμε με λύπη να παραιτηθούμε από την Διοίκηση, γιατί δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξή μας.
Ας αναλάβουν άλλοι ίσος ικανότεροι από εμάς.»
Αν κ. Νίκα δεν μπορείτε να βρείτε 42.000 να πληρωθεί το παλαιό χρέος ή έστω να κάνετε το ελάχιστο που σας ζητάει το ΔΣ Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Φιλιατρών –Εξοχικού τότε καλλίτερα να πάτε σπίτι σας και βέβαια μην ξαναπείτε κουβέντες του στυλ « ότι εκτιμάτε τους αγρότες της Τριφυλίας» και «είναι προτεραιότητας σας ο πρωτογενής τομέας» διότι δεν πιστεύετε τίποτα .Όλα όσα λέτε για τον πρωτογενή τομέα είναι υποκρισίες και φαρισαϊσμοί.

 

Υ.Γ. Βέβαια 6.700 .000 βρήκατε και δώσατε με απευθείας ανάθεση στην ανάδοχο εταιρεία της διαχείρισης των σκουπιδιών για τις προσβάσεις . Ξέχασα βέβαια ότι αυτό μάλλον σας το ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης…

 

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.