παιδι παιχνιδι - Αντίγραφο

Με 1,2 δις ευρώ επιχειρεί να δείξει το κοινωνικό της προφίλ η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας δράσεις για την οικογένεια, τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως αναλύονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Του Νίκου Κωτσικόπουλου

Περιλαμβάνουν ενισχύσεις 135 εκ. ευρώ στις οικογένειες, μείωση 404 εκ. ευρώ φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και μείωση φορολογίας 635 εκ. ευρώ για τις επιχειρήσεις. Εξειδικεύονται μεταξύ άλλων,  σε 123 εκ. ευρώ για το επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο παιδί, σε 281 εκ. ευρώ από την εισαγωγή μικρού συντελεστή φορολογίας 9% για τα φυσικά πρόσωπα και σε 123 εκ. ευρώ από μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Επίσης και σε 566 εκ. ευρώ λιγότερους φόρους σε νομικά πρόσωπα λόγω μείωσης του συντελεστή 28% στο 24%  πλέον 69 ε. ευρώ από τη μείωση της φορολογίας διανεμόμενων κερδών σε 5% από 10%.

Αναλυτικά προβλέπονται:

*123 εκ. ευρώ για τη χορήγηση επιδόματος 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που γεννιέται από την 1η Ιανουαρίου 2020.

* 12 εκ. ευρώ λόγω μείωσης του φορολογικού συντελεστή ΦΠΑ στα είδη βρεφικής ηλικίας και τα κράνη ασφαλείας.

* 281 εκ. ευρώ από τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων στο 9%, με αύξηση του αφορολογήτου για κάθε τέκνο.

*123 εκ. ευρώ από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για απασχολούμενους πλήρους απασχόλησης.

*566 εκ. ευρώ από τη μείωση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων στο 24% (από 28%)

*69 εκ. ευρώ, από τη μείωση της φορολογίας διανεμόμενων κερδών από 10% σε 5%.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.