ΓΑΛΑ

Μία μικρή ακτίδα φως από τη Μόνιμη Επιτροπή για τα Φυτά, τα Ζώα, τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (SCoPAFF) της Ε.Ε. για την Μεγάλη Βρετανία, προ Brexit με ή χωρίς συμφωνία ως τρίτη χώρα.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά αναγνωρίζει  ότι η Μεγάλη Βρετανία τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους και τους όρους ευζωίας για να μπορεί να συνεχίσει να κάνει εξαγωγές  ζώντων ζώων (βοοειδών, κουνελιών κ.ά. ) κρέατος, κρεατοσκευασμάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων (πρωτόγαλα, γαλακτοκομικά .

Υπό αυτήν την έννοια αναγνωρίζεται ότι οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου  τηρούν πολύ υψηλά πρότυπα βιοασφάλειας και υγείας των ζώων, κάτι που θα συνεχίσει να γίνεται και μετά,  αφού εν μέρει η Ευρώπη αναγνωρίζει πως είναι σαν τρίτη χώρα, η οποία κρατά τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, για διακίνηση προϊόντων.

Παρόλα αυτά αίνιγμα παραμένει αν αντιμετωπίσουν προβλήματα οι ελληνικές επιχειρήσεις, κυρίως στον χώρο της εστίασης, από τυχόν αύξηση των δασμών στο ουίσκι. Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από το 60% των τροφίμων και ζώων της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ως εξαγωγική κύρια αγορά την Ευρώπη των “27”.

Το “Brexit” πάντως προκαλεί πονοκέφαλο στην ελληνική και διεθνή αγορά, αφού δημιουργεί νέα δεδομένα και Έλληνες επιχειρηματίες προσπαθούν να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.