γατες (1)

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η 4η Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που θεωρείται προστάτης τους. στην Ελλάδα βέβαια θεωρούνται προστάτες κατεξοχήν ο Άγιος Σώζων, που ήταν κτηνοτρόφος και ο Άγιος Μόδεστος, επίσκοπος Ιεροσολύμων, ενώ ο Άη –Γιώργης κι ο Άγιος Μάμας  είναι και οι προστάτες των κτηνοτρόφων.

Αξίζει λοιπόν ν΄ αναφερθούμε στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εφαρμόζει πλέον πρόγραμμα Περισυλλογής, Διαχείρισης  και Αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς επανειλημμένα η χώρα μας έχει καταγγελθεί κυρίως από ξένους ταξιδιώτες και για τα ζώα εργασίας αλλά και για τα αδέσποτα ειδικά στα νησιά μας.

Για τον λόγο αυτό ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Βουρδάνος πραγματοποιεί συναντήσεις με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, στις κατά τόπους περιφερειακές ενότητες.

Η διάρκεια του προγράμματος, που είναι τριετής και θα εφαρμοστεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τον κτηνοτρόφο, εκτελείται από την “KAFSIS Βιομηχανική και Ενεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία”, (τηλ.: 210-8960100 όλο το 24ωρο),  έπειτα από διαγωνισμό, που διενεργήθηκε.

Σκοπός του προγράμματος είναι:

*Η απομάκρυνση από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις  των νεκρών ζώων, που αποτελούν εν δυνάμει, ανοικτές εστίες μόλυνσης και απειλή για την υγεία των ζώων και τη δημόσια υγεία.

*Η περισυλλογή των άγριων ή αδέσποτων νεκρών ζώων εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας, κατά μήκος του Εθνικού Οδικού Δικτύου, σε δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις.

*Η ορθή διαχείριση και απόθεση όλων των ποσοτήτων των «κατασχεθέντων προϊόντων» εξ ου και τα νεκρά ζώα, θα οδηγούνται σε εγκεκριμένη μονάδα αποτέφρωσης.

-Η διατήρηση και βελτίωση του υγειονομικού προφίλ της χώρας ως «χώρα αμελητέου κινδύνου», με σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις στο εμπόριο των προϊόντων ζωικής προέλευσης και στις εξαγωγές ζώντων ζώων.

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.