9-5-22 Σ Κεδικογλου-Χ Ρώμας

Τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Αλιευτικών Συνεταιρισμών Ελληνικών Λιμνοθαλασσών «Στέλιος Μπαλάσης», υποδέχτηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Π. Αττικής, κ. Χάρη Ρώμα, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου και Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Βιστωνίδας, κ. Γιώργος Γκίλης, ο Γραμματέας και Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής Καβάλας, κ. Σταύρος Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Συναιτερισμού  «Σκαλί Νεοχωρίου», κ. Γιάννης Μαχαιριώτης και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Συνδέσμου, κ. Βαγγέλης Δημητρίου προκειμένου να ενημερώσουν τον Υφυπουργό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Συμμετείχαν επίσης, η Γενική Γραμματέας του ΥπΑΑΤ, κα. Χριστιάνα Καλογήρου και η Νομική Σύμβουλος του ΥπΑΑΤ, κα. Παναγιώτα Γκολφινοπούλου.

Κατά τη συνάντηση έγινε μια συνολική συζήτηση για τις σοβαρές επιπτώσεις που είχε η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και για τις ζημιές που υπέστησαν από σφοδρές κακοκαιρίες («Ιανός», «Μπάλος»).

Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά των εκπροσώπων ζητήθηκε η παρέμβαση του ΥφΑΑΤ προκειμένου να υπάρξει μέριμνα για την οικονομική ενίσχυση των αλιευτικών συνεταιρισμών. Επιπρόσθετα, στη διάρκεια της σύσκεψης, εκφράστηκαν συγκεκριμένες ενστάσεις και προτάσεις για μια σειρά από συγκεκριμένες τροπολογίες που αφορούν στις εκμεταλλεύσεις των λιμνοθαλασσών.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός τόνισε ότι οι λιμνοθάλασσες είναι οικοσυστήματα υγροβιότοπων ιδιαίτερης σημασίας, που στηρίζουν την τοπική απασχόληση και οικονομία. Δεσμεύτηκε δε ότι θα εξετάσει πιθανές λύσεις στα αιτήματά τους, σε συνεργασία με τον ΥπΑΑΤ κ. Γιώργο Γεωργαντά και τα συναρμόδια Υπουργεία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.