ΣΑΓΙΑΔΑ

Όμορφη σαν μικρή ανθοστόλιστη Παναγιά είναι η Σαγιάδα όλο τον χρόνο. Μία στάλα ουρανός και δίπλα η Αλβανία. Σύνορο, στα σύνορα της Βαλκανικής, πύλη της ενδοχώρας, στην Ευρώπη, μυτούλα της ηπειρώτικης γης.

Με ανθρώπους, που μαζεύουν το πορτοκάλι και το ακτινίδιο από τον κάμπο της, κούκλα, ψαροπούλα, με τις περίφημες γαρίδες της και τους κάθε λογής μεζέδες της, μία στάλα μακριά  από την Κέρκυρα, με τις αλυκές της να θυμίζουν αίγλη άλλων εποχών, και τους ανθρώπους της δυναμικούς, να έχουν όρεξη , να θέλουν να βάλουν πλώρη για το καλύτερο.

Τούτη εδώ η κούκλα δεν ήταν εδώ πάντα αλλά γεύτηκε την πικρή μπότα του φασισμού. Και τη γεύτηκε με πόνο. Αλλά σαν να την έλουσαν τα νερά του Ιονίου, δεν κράτησε κακίες και λύσσα.

Έβαλε αλάτι στην πληγή της και την έψησε. Και άφησε τον χρόνο, να φτιάξει άλλο χωριό εκεί λίγο παρακάτω. Πικραμένη, μα, μεγαλόψυχη. Στην υγεία της λοιπόν της Ψαροπούλας του Ιονίου, που μας κερνά φρούτα από τον κάμπο της…

 

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.