Πακέτα με ζάχαρη στην πλατεία Αριστοτέλους για να τα μοιράσουν οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Αριστοτέλους, Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης,  ενημερώνοντάς τον κόσμο για τα προβλήματα του κλάδου τους. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Το ενδιαφέρον της για την ενοικίαση είτε των δύο μονάδων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες είτε του ομίλου συνολικά, επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεσή της να ανεβάσει το τίμημα που έχει ήδη προτείνει. Η εν λόγω ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις -για τη μίσθωση- μεταξύ της κοινοπραξίας Royal Sugar-Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, της διοίκησης της ΕΒΖ και της πιστώτριας τράπεζας.

Την ίδια στιγμή, οι τευτλοπαραγωγοί ζητούν να δοθεί άμεσα μια σοβαρή λύση, αφενός για τη φετινή παραγωγή και αφετέρου για την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα συνολικά.

Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων, με την ανακοίνωσή της η Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, υπενθυμίζει ότι έχει ήδη καταθέσει – πριν από οποιαδήποτε πρόσκληση- προσφορά για την ενοικίαση του συνόλου του ομίλου της ΕΒΖ, με πρότασή της που κατέθεσε στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας, έναντι τιμήματος 2 εκατ. ευρώ, καθώς και προσφορά για την πρόσφατη 28μηνη ενοικίαση των δύο μονάδων της βιομηχανίας σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, έναντι 400.000 ευρώ.

Μάλιστα, δηλώνει την πρόθεσή της “να ανεβάσει το τίμημα για την ενοικίαση του ομίλου προκειμένου να μην χαθεί η φετινή παραγωγή από τις περιοχές Λάρισας , Δομοκού, Ορεστιάδας και Ξάνθης”.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει την ελπίδα για την “έγκαιρη ανταπόκριση των αρμοδίων φορέων σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα, και αναμένει την άμεση πρόσκληση των αρμόδιων υπουργών για την επίλυση και συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στη χώρα μας, αλλά και της συνέχισης της λειτουργίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ”.

Επίσης, η Innovation Brain, με την ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τύχη των παραγωγών που προχώρησαν φέτος σε καλλιέργεια τεύτλων, καθώς και για το τι μέλλει γενέσθαι με την τευτλοκαλλιέργεια.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζει ότι έχει ήδη προχωρήσει σε υπογραφή συμφωνητικού με μεγάλη μερίδα των Ελλήνων τευτλοπαραγωγών, το οποίο τους διασφαλίζει τη διάθεση της φετινής τους παραγωγής.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.