w01-16182725208368

Σε 6,5 εκατ. ευρώ τιμώνται οι απαιτήσεις αποζημιώσεων στις ασφαλιστικές εταιρείες για τις ζημιές από τις χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της σχετικά με την πρώτη εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις χιονοπτώσεις (κακοκαιρία Ελπίς) που επικράτησαν στην Ελλάδα (Αττική, Εύβοια, Βοιωτία κα) την περίοδο 22-25 Ιανουαρίου 2022.

Δηλώθηκαν 3.059 ζημιές με το συνολικό ποσό απαίτησης να εκτιμάται σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Από αυτές, 1.063 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 3,7 εκατ. ευρώ), 1.990 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 2,8 εκατ. ευρώ) και 6 ζημιές τις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής (εκτίμηση 25.700 ευρώ).

Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της έρευνας ο Ερρίκος Μοάτσος, πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, σχολίασε: «Στις αρχές του έτους η κακοκαιρία “Ελπίς” έφερε έντονες χιονοπτώσεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα αρκετές ζημιές, κυρίως σε κτίρια και αυτοκίνητα. Η ΕΑΕΕ καταγράφει με συνέπεια τις ασφαλισμένες ζημιές που προκαλούνται από ακραία φυσικά φαινόμενα και τις αποζημιώσεις που κλήθηκαν να καταβάλλουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Από το 1993 έως σήμερα έχουμε καταγράψει 44 περιστατικά ιδιαίτερης σφοδρότητας τα οποία προκάλεσαν 40.942 ζημιές. Για τις ζημιές αυτές οι αποζημιώσεις που πληρώνει η ασφαλιστική αγορά ξεπερνούν τα 517 εκατ. ευρώ».

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.