βιομηχανικο ροδακινο

Το ροδάκινο μπαίνει ξανά στη Βουλή, αυτή τη φορά από τον βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ, Λάζαρο Τσαβδαρίδη, ο οποίος τονίζει τις καταστροφικές συνέπειες, που θα έχει η απόφαση Τραμπ για το νομό του.

Το εθνικό μας προϊόν απειλείται από την επικείμενη αύξηση των δασμών, από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και το γεγονός έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στους παραγωγούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν πληρωθεί ούτε τη φετινή χρονιά ενώ δημιουργεί πολύ μεγάλα προβλήματα στη βιομηχανία ροδάκινου και τους συνεταιρισμούς.

Με επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, τονίζει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, το κόστος παραγωγής εκτοξεύθηκε και ότι καθώς η περιοχή έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή ροδάκινου σε όλη τη χώρα, η οικονομία της περιοχής κι οι παραγωγοί θα πληγούν ανεπανόρθωτα.

Ζητά, δε, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, να πληροφορηθεί σε ποιες ενέργειες θα προβεί για ν΄ αλλάξει αυτή η κατάσταση και να προστατευθεί το ελληνικό ροδάκινο και το εισόδημα των παραγωγών και να δείξει το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.