????????????????????????????????????

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης μαζί με εκπροσώπους οινοπαραγωγών της ΠΕ Φλώρινας, επισκέφτηκαν διαδοχικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ.

Στο υπουργείο, στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου συναντήθηκαν με το δ/ντή του κ. Ανδρέα Θεοφίλου, ο οποίος αντικατέστησε τον υφυπουργό που απουσίαζε λόγω covid. Στη συνάντηση, οι οινοπαραγωγοί εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους για τη νέα μοριοδότηση ως προς τα δικαιώματα της αμπελοκαλλιέργειας η οποία μειώνει τη διάθεση των αποθεματικών στρεμμάτων στην ΠΕ Φλώρινας. Μετά από έναν εκτενή διάλογο παρουσία και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, ο κ. Θεοφίλου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το θέμα στον υφυπουργό και να εξετάσουν τη δυνατότητα βελτίωσης της συγκεκριμένης μοριοδότησης ώστε να αυξηθούν τα στρέμματα για αμπελοκαλλιέργεια που δίνονταν μέσα από τη διάθεση του εθνικού αποθέματος.

Στη συνέχεια, βουλευτής και οινοπαραγωγοί επισκέφτηκαν τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και συζήτησαν τη δυνατότητα αντιχαλαζικής προστασίας στην περιοχή της ΠΕ Φλώρινας. Ο κ. Λυκουρέντζος, αφού εξέθεσε την κατάσταση σε εθνικό επίπεδο, δεσμεύτηκε να εξετάσει σε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, τη δυνατότητα παροχής αντιχαλαζικής προστασίας στην ΠΕ Φλώρινας, αλλά και σε όλη τη Δυτική Μακεδονία καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας που δεν έχουν αυτή τη στιγμή αντιχαλαζική προστασία και είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο ΕΛΓΑ και θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2023.

Επίσης, για το θέμα της αποζημίωσης των προανθικών που έθεσε ο βουλευτής, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε πως θα δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή προκαταβολή άνω του 80% μέχρι τέλη Ιουλίου. Εξέφρασε για άλλη μια φορά τη λύπη του για την καθυστέρηση, τόνισε όμως ότι είναι η πρώτη φορά που δίνεται αποζημίωση εκτός κανονισμού ΕΛΓΑ σε τόσο μεγάλο ύψος και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.