Μουσείο Ακρόπολης Εσθονες ΕΟΤ

Την Αθήνα και τη Θεσσαλία επισκέφθηκαν από τις 9 έως τις 15 Οκτωβρίου εκπρόσωποι των Εσθονών T.Os Gremalo Reisid, Wris, Estravel, GoTravel, Aves και Westexpress, στο πλαίσιο ταξιδίου εξοικείωσης (fam trip) που υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Σκανδιναβίας και η Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Βόλου, την αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines Βαλτικών Χωρών και τοπικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα.

Το ταξίδι είχε ως σκοπό την ανάδειξη ελληνικών προορισμών, που συνδυάζουν το παραδοσιακό μοντέλο «Ήλιος και θάλασσα» με εναλλακτικές μορφές τουρισμού και εντάσσεται στη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας ως προορισμού «365 ημέρες το χρόνο». Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια οι αφίξεις Εσθονών τουριστών στην Ελλάδα παρουσιάζουν σταθερά ανοδική πορεία, ενώ με βάση τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία για το 2020 αναμένεται νέα αύξηση κατά 5%-7%.

Οι έξι Εσθονές T.Os, συνοδευόμενες από τον αναπληρωτή προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, κ. Παύλο Μούρμα, και την εκπρόσωπο της Aegean Airlines Βαλτικών Χωρών, κ. Kersti Ounapuu, ξεκίνησαν το πρόγραμμά τους από την Αθήνα, όπου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και την περιοχή του Θησείου.

Την επόμενη ημέρα αναχώρησαν για την Καλαμπάκα με ενδιάμεση στάση στα Καμένα Βούρλα (Ιαματικές πηγές). Στην Καλαμπάκα επισκέφθηκαν μονές των Μετεώρων και ενημερώθηκαν από τις τοπικές αρχές καθώς και την τοπική Ένωση Ξενοδόχων για τις δυνατότητες της περιοχής σχετικά με εναλλακτικές δραστηριότητες (πεζοπορία, ορειβασία, ποδηλασία βουνού, γαστρονομία κ.ά.). Επίσης, επισκέφθηκαν το Κέντρο Ψηφιακής Προβολής (3D) της Ιστορίας των Μετεώρων και της Θεσσαλίας και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ στη συνέχεια γνώρισαν από κοντά παραδοσιακό αποσταγματοποιείο τσίπουρου στον Τύρναβο και είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου Αγιάς για ενημέρωση τους σχετικά με τον εναλλακτικό τουρισμό στην περιοχή αυτή.

Κατά την τριήμερη παραμονή τους στον Βόλο, εξάλλου, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Πόλης του Βόλου, όπου παρακολούθησαν ειδική παρουσίαση για το πλοίο «Αργώ», αντίγραφο του οποίου είδαν κατόπιν στο λιμάνι της πόλης και έλαβαν μέρος σε B2B συναντήσεις με στελέχη  της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ακόμη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν φάρμα στην Πορταριά, όπου ενημερώθηκαν για τα βιολογικά προϊόντα του Πηλίου και συμμετείχαν στην παρασκευή παραδοσιακής «χορτόπιτας», παραδοσιακό ξενώνα στην Μακρυνίτσα, καθώς και την Τσαγκαράδα.

Τέλος, συναντήθηκαν με την Ένωση Ξενοδόχων Αγχιάλου και επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο της περιοχής, προκειμένου να πληροφορηθούν τις ακριβείς δυνατότητές του, στην προοπτική καθιέρωσης απευθείας πτήσεων από την Εσθονία προς τη θεσσαλική πόλη.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.