Ταξίδι στα Κύθηρα-2

Το πανέμορφο νησί των Κυθήρων γνώρισαν οκτώ Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι, με τη συνδρομή του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Αττικής, την οποία ο νυν περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, όπως υποστηρίζει, θέλει να καταστήσει μητροπολιτικό κέντρο υγείας κι ευεξίας.

Στην ομάδα των δημοσιογράφων συμμετείχαν εκπρόσωποι από την τουριστική ιστοσελίδα «HORS FRONTIERES» της Γαλλίας, από την εβδομαδιαία εφημερίδα «NÖN» της Αυστρίας, από το περιοδικό «KALA» και την ιστοσελίδα «Griekendland.net» της Ολλανδίας, από τη γαλλική ιστοσελίδα με ταξιδιωτική και lifestyle θεματολογία «LE BEAU & LA BÊTE», από την εφημερίδα «THE IRISH SUN» της Ιρλανδίας, από το τουριστικό περιοδικό «TOURISTIK AKTUELL» της Γερμανίας, από τη γαλλική τουριστική ιστοσελίδα «716lavie.com» και από το blog για τον βιώσιμο τουρισμό «travelrebel.be» του Βελγίου.

Η πανέμορφη φύση, τα παραδοσιακά χωριά και η γαστρονομία των Κυθήρων ενθουσίασαν τους εκπροσώπους των ξένων ΜΜΕ, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις δυνατότητες που προσφέρει το νησί για δραστηριότητες στο βουνό και στη θάλασσα.

Η πεζοπορία στο μονοπάτι Μ1 μήκους 3 χιλιομέτρων, το οποίο ενώνει τη Χώρα των Κυθήρων με το επίνειό της, το Καψάλι, ήταν από τις καλύτερες στιγμές του ταξιδιού, ενώ η επίσκεψή τους στο γραφικό χωριό Μυλοπόταμος και στην ειδυλλιακή τοποθεσία του καταρράκτη της “Νεράιδας” πραγματικά μάγεψε τους ξένους επισκέπτες. Εντυπωσιάστηκαν από την ατμοσφαιρική Χώρα των Κυθήρων και τα γραφικά σοκάκια αλλά κι από τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα του νησιού, το ξακουστό μέλι και τα παξιμάδια.

Σε ειδική παρουσίαση, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής ανέπτυξαν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Αττικής και των επιμέρους προορισμών της, με έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρουν για υπαίθριες δραστηριότητες ολόκληρο τον χρόνο ενώ ο εντεταλμένος για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής, Θ.  Κουτσογιαννόπουλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες, που ανοίγονται μέσα σε 50 λεπτά, να βρεθεί στο συγκεκριμένο νησί της πρωτεύουσας, που είναι πλούσιο σε παραδόσεις, ιστορία, φιλοξενία και ν΄απολαύσει θεματικές μορφές τουρισμού.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.