ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΟΓΚΑΝ

Μπορεί στην Ελλάδα να είναι αγαπητός, ακόμη κι από διαφορετικά κόμματα, όμως, η  Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου αμφισβήτησε τον Phil Hogan, ως υποψήφιο για το εμπορικό χαρτοφυλάκιο, σχετικά με τις μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες και τον σεβασμό των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συντονιστές των πολιτικών ομάδων από την επιτροπή θα συναντηθούν εντός 24 ωρών, για να αξιολογήσουν τις επιδόσεις του υποψήφιου Επιτρόπου Hogan.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας, ο κ. Hogan υποστήριξε πως το εμπόριο είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή οικονομία, που θα  πρέπει να προσφέρει πραγματικές ευκαιρίες στους Ευρωπαίους, αλλά «πρέπει επίσης να προωθήσει αξίες, συμπεριλαμβανομένης της δράσης για το κλίμα, της βιώσιμης ανάπτυξης, των εργασιακών δικαιωμάτων και της χειραφέτησης των γυναικών».

Ο Ιρλανδός μίλησε υπέρ ενός σταθερού, προβλέψιμου και βασισμένου σε κανόνες πολυμερούς εμπορικού συστήματος, το οποίο θα επικεντρώνεται στη δράση για το κλίμα. «Η μεταρρύθμιση του ΠΟΕ είναι απαραίτητη», πρόσθεσε.

Οι ευρωβουλευτές υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ και πιθανές μελλοντικές εξελίξεις, δεδομένης της απροθυμίας του διατλαντικού εταίρου να συμμετάσχει.

Πολλοί βουλευτές τόνισαν το αίτημα του Κοινοβουλίου να εφαρμοστούν καλύτερα οι εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. και να ληφθούν υπόψη οι εμπορικοί εταίροι, σε κάθε μελλοντική εμπορική συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Mercosur. Τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία, για το σκοπό αυτό, ενός προϊσταμένου διευθυντή Εμπορίου, ο οποίος προτάθηκε από την Ursula von der Leyen.

Οι βουλευτές αμφισβήτησαν, επίσης, τον κ. Χόγκαν σχετικά με τα σχέδιά του για τη διασφάλιση ισότιμων και ισότιμων όρων ανταγωνισμού στο ψηφιακό εμπόριο, σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό με τις κινεζικές κρατικές αλλοδαπές εταιρείες. Άλλοι ρώτησαν πώς προτίθεται να υποστηρίξει το δίκαιο και δεοντολογικό εμπόριο και την υποχρεωτική δέουσα επιμέλεια στις αλυσίδες εφοδιασμού, για να αποκλείσει την παιδική εργασία και την αποψίλωση των δασών.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.