Μαστίχα 1

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από την Χίο οι πέντε Ιταλοί δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν το νησί από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου στο πλαίσιο ταξιδιού  εξοικείωσης του EOT, οι οποίοι ξεναγήθηκαν και στα χωριά της μαστίχας.

Στο ταξίδι συμμετείχαν η δημοσιογράφος-αρχισυντάκτρια του τμήματος Τουρισμού της εφημερίδας “La Repubblica”, Donatella Chiappini, η δημοσιογράφος-αρχισυντάκτρια του περιοδικού “Donna Moderna”, Anna Scarano, η δημοσιογράφος-εντεταλμένη του περιοδικού ταξιδίων Bell’ Europa, Fabrizia Postiglione, η δημοσιογράφος-ανταποκρίτρια της εφημερίδας La Stampa, Marina Palumbo, και ο δημοσιογράφος-αρχισυντάκτης του πρακτορείου ANSA Med, Patrizio Nissirio. Τη δημοσιογραφική αποστολή συνόδευσε η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας, Κυριακή Μπουλασίδου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Χίο, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές του νησιού, να γευτούν τις αυθεντικές γεύσεις και τα τοπικά προϊόντα με επισκέψεις σε επιχειρήσεις και παραδοσιακούς ξενώνες, ξεναγήθηκαν σε παραδοσιακούς οικισμούς (Κάμπος), που θεωρείται η χιώτικη εστία των εσπεριδοειδών και χαρακτηριστικά χωριά (Πυργί, Μεστά), όπου έζησαν βιωματικές εμπειρίες με ντόπιους κατοίκους με τη συλλογή της μαστίχας.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.