ΔΑΣΟΣ

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το πλαίσιο λειτουργίας του υπομέτρου 8.1 «Δάσωση και δημιουργία δασικών εκτάσεων» καθώς και του υπομέτρου 8.2 «Ενίσχυση για γεωργοδασοκομικά συστήματα» του μέτρου Μ08 «Επενδύσεις στην ανάπτυξη δασικών περιοχών και στη βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) για την περίοδο 2014-2020.

Με τις εν λόγω ΚΥΑ ρυθμίζονται θέματα που αφορούν:

-τις υπαγόμενες δράσεις,

-το είδος ενίσχυσης,

-τους δικαιούχους, και

-τα ποσοστά ενίσχυσης

Οι δικαιούχοι

Οι επιλέξιμοι δικαιούχοι του Υπομέτρου 8.1είναι:

-οι Διαχειριστές δημόσιας γης

-οι Διαχειριστές ιδιωτικής γης και

-οι Ενώσεις διαχειριστών ιδιωτικής ή δημόσιας γης.

Στην περίπτωση όπου το μέτρο υλοποιείται σε γη κρατικής ή δημοτικής ιδιοκτησίας, η στήριξη παρέχεται υπό την αίρεση ότι ο διαχειριστής/ενοικιαστής είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή οργανισμός της αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού. Στις περιπτώσεις αυτές καλύπτεται μόνο το κόστος εγκατάστασης

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Υπομέτρου 8.2 είναι: ιδιώτες κάτοχοι και διαχειριστές γης, φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ενώσεις τους καθώς επίσης και Δήμοι ή ενώσεις δήμων, κάτοχοι και διαχειριστές γης.

Στην περίπτωση όπου το μέτρο υλοποιείται επί γης κρατικής ιδιοκτησίας, η στήριξη παρέχεται υπό την αίρεση ότι ο διαχειριστής/ενοικιαστής είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ή φυσικό πρόσωπο ή δήμος.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το ΦΕΚ B 3857 – 17.10.2019:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

 

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών.